Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Condimentul-minune care te apără de cancer sau Alzheimer. Toți românii îl au în gospodărie

Un condiment pe care îl avem cu toții în casă are o mulțime de beneficii importante pentru sănătate. Pe lângă faptul că te poate ajuta să slăbești, te poate proteja de cancer și de Alzheimer.

Condimentul-minune care te apără de cancer sau Alzheimer. Toți românii îl au în gospodărie
Comentează 0

După piper, muștarul este cel mai consumat condiment. Dă un gust aromat oricărui aliment și poate fi folosit în multe moduri. Semințele de muștar sunt de mare folos în lupta cu kilogramele în plus și sunt, de asemenea, foarte hrănitoare.

Muștarul e bogat în fier, calciu, seleniu, fosfor și e o sursă puternică de antioxidanți. Nu conține zahăr adăugat, deci poate fi folosit pentru ars grăsimile.

Beneficiile consumului de muștar

  • Ajută la slăbit. O linguriță de muștar conține circa cinci calorii și tocmai de aceea e considerat un înlocuitor sănătos pentru condimentele bogate în grăsimi, cum ar fi maioneză sau sosurile de salată.
  • Reduce riscurile asociate cu bolile cronice. Muștarul conține glucozinolați, compuși care conțin sulf și care se găsesc de obicei în legumele crucifere. Nu doar că stimulează apărarea antioxidantă a organismului, ci luptă și împotriva daunelor oxidative, pentru a proteja de boli. O cauză cunoscută a inflamației, deteriorarea oxidativă, este asociată cu obezitatea, creșterea în greutate și acumularea de grăsime în organism.
  • Te poate proteja de boli precum cancer sau Alzheimer. Muștarul protejează împotriva unor boli precum cancerul și Alzheimer. Nu doar că aduce savoare gustului alimentelor, dar este benefic și pentru digestie. De asemenea, se spune că muștarul ține durerile de cap la distanță.

Sursa: realittea.net


Scrie un comentariu

trimite
Inchide