Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Concursul „Tradiție și Culoare în satul românesc”, la Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Arad

În data  de 11 decembrie 2019, Școala Gimnazială ”Mihai Eminescu” Arad, a fost organizatoarea și gazda Concursului și Simpozionului regional cu tema:” Tradiție și Culoare în satul românesc”, aflat la cea de-a doua ediție.  Prin această activitate a fost marcată imaginea satului românesc și a personalităților din lumea satului, conform anului 2019 decretat de Patriarhia Română.

Concursul „Tradiție și Culoare în satul românesc”, la Școala Gimnazială „Mihai Eminescu” Arad
Comentează 1

Invitații au fost întâmpinați de un grup de eleve costumate în port popular autentic, urând  acestora bun venit.

La activitate au fost prezenți din partea Inspectoratului Școlar Județean Arad, D-na inspector școlar teritorial Prof. Rodica Glăvan, D-na Prof. Mirela Groza – metodist ISJ; din partea Arhiepiscopiei Aradului, Protos. Lect. Univ. Dr. Iustin Popovici, din partea Primăriei Arad Doamnele: Corina Trandafir și Silvia Popovici – reprezentante în Consiliul de Administrație a Școlii organizatoare; D-nul Director Petru Stana și D-na Director adj. Simona Muscă, de la Școala Gimnazială ”Avram Iancu”, în calitate de parteneri  ai concursului;  P.C.Diac. Călin Teuca de la Colegiul de Arte ”Sabin Drăgoi” Arad – partener ;  Dl. Prof. Dr. Virgil Valea; coordonatorii de programe și proiecte educative din municipiul Arad, cadre didactice din școală și școlile partenere, părinți și elevi.

Concursul a fost structurat pe activități destinate elevilor ( creații artistico-plastice, fotografii, artă decorativă, clipuri video/PPT) , iar Simpozionul destinat cadrelor didactice care au redactat articole referitoare la tema propusă.

Startul activității a fost dat de D-na Director Monica Ienciu, urând invitaților bun venit și o introducere în activitate. A urmat un scurt program artistic realizat de elevii școlii gazdă și elevii școlilor partenere. Dl. Prof. Dr. Virgil Valea a ținut o prelegere  referitoare la imaginea satului românesc din perspectiva istorico-religioasă.

Organizatorul activității a informat auditoriul cu privire la pașii întocmirii unui proiect de nivel regional, amintind totodată  numărul mare de lucrări sosite în concurs – 400 lucrări, provenite din 130 școli , din 35 județe ale țării.

Activitatea s-a încheiat cu mulțumirile aduse de către organizator,  elevilor, partenerilor, cadrelor didactice, întregii echipe a proiectului, îndeosebi D-nei Director adj. Georgiana Lupea,  invitând auditoriul la vizitarea expoziției și  colecției de cărți și manuscrise foarte vechi aduse de  Dl. Prof. Dr. Virgil Valea.

Mulțumiri au fost aduse și Salonului ”Biu Piu”,  D-lui Cătălin Brie, care a sponsorizat pachetele oferite elevilor implicați în program.

Prof. Adriana Ciucaș - Coordonator de programe și proiecte educative Școala Gimnazială ”Mihai Eminescu” Arad

Galerie foto (13)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite