Vremea Romania, Arad 5°C

Stiri Arad

Investiții și continuitate la Olari

Ștefan Muscă a realizat lucruri frumoase în comuna sa Olari, în cele cinci mandate pe parcursul a 20 de ani de administrație. Primarul Muscă se poate mândri că a realizat multe pentru satul natal, iar astăzi, comuna este una dintre cele mai frumoase din județ.

Investiții și continuitate la Olari
Comentează 0

"Nu am schimbat partidul, deoarece am coloană vertebrală și nu pot să mint electoratul și pe cei ce m-au votat, iar ce le-am promis cetățenilor, am făcut.

În ceea ce privește introducerea apei potabile, ne-a mai rămas o bucată cu o lungime de doar 150 de metri de introdus, iar acum avem apă la rețea peste tot în localitate.

Iluminatul public l-am reabilitat cu leduri pe toți stâlpii din comună atât în Olari, cât și în Sintea Mică, fiind astfel mult mai economic. 

În ceea ce privește învățământul, avem trei școli în comună, respectiv clasele I-IV și V-VIII în Olari și I-IV în Sintea Mică. Avem două autobuze școlare cu care transportăm copiii din clasa a V-a până în clasa a VIII-a din Sintea Mică, la Școala Generală din Olari.

În Olari avem și teren de fotbal sintetic amplasat în curtea școlii, de care beneficiază toți copiii, iar în școală am introdus centrală termică și am schimbat toate geamurile cu termopane.

Avem de asemenea o farmacie, precum și un cabinet medical de familie, unul stomatologic și unul veterinar. 

În ultimii ani am finalizat o clădire pentru evenimente, realizată prin contribuția unor oameni cu suflet, fie ai satului Olari, care are o capacitate de 270 de locuri.

Problema retrocedărilor terenurilor agricole s-a rezolvat în totalitate, iar pășunea este concesionată asociației crescătorilor de animale.

Referitor la terenurile arabile, un procent de aproximativ 90 la sută din suprafața arabilă de teren a cetățenilor, este arendată Combinatului Industrial Olari, oamenii fiind mulțumiți de faptul că primesc 1400 kilograme de cereale pe hectar din care 700 kilograme de grâu și 700 kilograme de porumb, sau pot arenda pentru bani în contul dividențelor. 

Locuitorii sunt foarte încântați de aceste avantaje, mulți fiind oameni în vârstă care nu mai pot munci pământul.

Combinatul agro-industrial are o brutărie aici în Olari, de unde oamenii își ridică pâinea în contul cerealelor dacă optează pentru această variantă. Acest lucru este foarte benefic pentru cei care și-au arendat terenurile combinatului.

Tot pe raza comunei avem și o fabrică mică de peleți care a intrat în producție în urmă cu câțiva ani. 

Acum urmează una dintre cele mai mari investiții, avem în construcție o mare fermă zootehnică pentru creșterea porcilor, cu o capacitate de aproximativ 10.000 de capete. Acest lucru nu poate decât sa ne bucure, deoarece se vor crea noi locuri de muncă pe raza comunei.

Mai avem o pescărie cu un luciu de șase hectare de apă, care este amplasată între localitatea Olari și Sintea Mică.

În următoarea perioadă, dorim să asfaltăm patru kilometri de străzi în Olari, apoi vom continua cu asfaltarea și în Sintea Mică. 

Un alt proiect pe care îl avem este introducerea în Sintea Mică a rețelei de apă potabilă.  

Un nou proiect, se referă la realizarea a trei capele, una la Biserica Ortodoxă din Sintea Mică, una la Biserica Luterană din Olari, iar a treia pentru Biserica Ortodoxă tot din Olari.

În ceea ce privește căminul cultural din Olari, acesta este finalizat, suntem mulțumiți de cum arată, aici se pot organiza evenimente de tot felul."

OLARI

Galerie foto (107)