Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Comuna Brazii este afectată de inundaţii!

Nicuşor Vesa, primar interimar al comunei Brazii, a făcut o primă evaluare a zonelor şi gospodăriilor afectate de fenomenele meteorologice care au avut loc în data de 26 iulie 2018: precipitaţii abundente, scurgeri ale apelor de pe versanţi şi revărsarea Văii Sighişoara.

Comuna Brazii este afectată de inundaţii!
Comentează 1

„Aşteptăm Comisia de evaluare  pentru a stabili cu exactitate valoarea pagubelor generate de inundaţii pentru a putea trimite solicitările Guvernului României. Acţiunile de evaluare a pagubelor de către administraţia locală continuă şi la această oră în localitatea Mădrigeşti”, a declarat Nicuşor Vesa. Acesta a ţinut să le mulţumească cetăţenilor comunei, Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă Brazii, ISU şi tuturor celor care s-au implicat în gestionarea situaţiei.

Localităţile afectate sunt: Brazii, Mădrigeşti, Buceava şi Iacobini. La nivelul comunei au fost identificate un total de 16 gospodării inundate, inclusiv anexe, patru podeţe de lemn, trei poduri de beton, patru punţi, 1,3 km de drum judeţean (DJ 708), 0,5 km drum comunal. De asemenea, au fost afectate trei km de reţea apă potabilă în satul Mădrigeşti, 30 de fântâni, dintre care 25 în satul Mădrigeşti şi 5 în satul Buceava şi două puţuri apă potabilă în satul Iacobini. Inundaţiile au afectat şi aproximativ 70 de hectare de teren arabil, plus fâneţe, în toate cele patru localităţi.

Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie, avertizarea Cod galben de instabilitate atmosferică a fost prelungită până sâmbătă, la ora 21:00, fiind vizate 31 de judeţe, printre care și Aradul.

 

Galerie foto (2)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite