Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Complexul Muzeal Arad: NOAPTEA EUROPEANĂ A MUZEELOR, ediția a XX-a 18 MAI 2024 (Fotoreportaj)

Complexul Muzeal Arad: NOAPTEA EUROPEANĂ A MUZEELOR, ediția a XX-a 18 MAI 2024 (Fotoreportaj)
Comentează 0
Noaptea Europeană a Muzeelor 2024, ediția a XX-a, eveniment muzeal cu tradiție la nivel național, a avut un program special în toate spațiile muzeale din Municipiul Arad, Muzeul Orașului Lipova și Muzeul Memorial Șiria, care a oferit publicului posibilitatea de a descoperi patrimoniul muzeal prin expoziții, tururi ghidate și evenimente interactive realizate de specialiștii muzeului în parteneriat cu asociații non-profit.

Pe parcursul evenimentului Noaptea Europeană a Muzeelor de la Arad au fost deschise expozițiile de artă, expoziția dedicată istorie pompierilor arădeni de la sala „Clio”, iar la Palatul Cultural au fost deschise Muzeul de Științe ale Naturii și expoziția temporară „Imperiul Roman. Tehnologia învingătorilor”. În cadrul Pinacotecii și a expoziției „Tezaur 1848-1849” arădenii prezenți la eveniment au beneficiat de tur ghidat (ora 20.00-20.50: tur ghidat în limba maghiară, ora 21.00-21.50 tur ghidat în limba română).

Evenimentul a continuat cu un concert de muzică rock, de la ora 20.30, susținut de formația COMPACT în Parcul Zsolt Török (Parcul Copiilor), iar de la ora 22.00 trupa SIRIUS a oferit spectacolul FIRE SHOW.

Eveniment realizat cu sprijinul Rețelei Naționale a Muzeelor din România și sprijinul financiar al Consiliului Județean Arad.

Parteneri: 
ICOM România, Ambasada Italiei în România – Consulatul Onorific al Republicii Italiene la Arad, Institutul Italian de Cultură, Muzeul Leonardo da Vinci Florența, Art Safari, kinema ikon, Inspectoratul pentru situații de urgență „Vasile Goldiș” al județului Arad,  Original Media, Asociația „Kölcsey” Arad, Asociația „Amicii Muzeului” Zalău, Federația „Dacan – Artele Marțiale Strămoșești” Arad, Asociația Culturală „Bistrița Medievală”, Liceul  „Atanasie Marienescu” Lipova, Liceul  „Sever Bocu” Lipova, Cenaclul  „Muza” Lipova.
 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite
















Inchide