Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Comisia Europeană vizează noi măsuri de sprijin pentru IMM-uri

Comisia Europeană a adoptat actualizarea strategiei industriale a Uniunii Europene. Strategia actualizată se concentrează pe IMM-uri, pentru care prevede sprijin financiar și măsuri adaptate, menite să le ofere, atât acestora, cât și firmelor nou-înființate, posibilitatea de a îmbrățișa dubla tranziție, la o economie verde și digitala.

Comisia Europeană vizează noi măsuri de sprijin pentru IMM-uri
Comentează 0

Strategia industrială actualizată se axează pe următoarele domenii-cheie: consolidarea rezilienței pieței unice, reducerea dependențelor strategice ale UE și accelerarea dublei tranziții. Ea propune un instrument pentru situații de urgență al pieței unice - o soluție structurală pentru asigurarea liberei circulații a persoanelor, bunurilor și serviciilor în cazul unor crize viitoare, cum a fost cea generată de pandemia de COVID-19. Mai mult, ea prevede și măsuri de întărire a supravegherii pe piață a produselor, oferind autorităților naționale sprijin pentru a-și mări capacitatea și pentru a accelera digitalizarea inspectării produselor și a colectării de date.

Strategia presupune și măsuri pentru a mobiliza investiții semnificative în sprijinul IMM-urilor, dar și conceperea și implementarea unor sisteme de soluționare alternativă a litigiilor pentru a elimina întârzierile în efectuarea plăților către IMM-uri, precum și măsuri de combatere a riscurilor de insolvență care afectează IMM-urile. Se vizează de asemenea punerea la dispoziția IMM-urilor a unor consilieri în materie de sustenabilitate și sprijinirea modelelor de afaceri bazate pe date pentru a valorifica la maximum dubla tranziție verde și digitală. Realizarea de investiții în vederea perfecționării și a recalificării pentru a sprijini dubla tranziție devine de asemenea o prioritate.

„Prin strategia industrială actualizată pe care o prezentăm astăzi vrem să ne asigurăm că industriile europene au tot ce le trebuie ca să pună în mișcare dubla transformare digitală și verde a economiei, asigurând, totodată, competitivitatea acestor industrii, inclusiv în contextul redresării în urma crizei provocate de pandemia de COVID-19”, a declarat Margrethe Vestager, vicepreședintele executiv pentru o Europă pregătită pentru era digitală.

Mai multe detalii despre strategia industrială actualizată a U.E. se pot găsi pe site-ul Comisiei Europene la adresa: https://ec.europa.eu/commission/presscorner/detail/ro/ip_21_1884  


Scrie un comentariu

trimite