Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

„Colț de rai”: La Ghioroc a fost inaugurată o grădiniță cu program prelungit și un afterschool (FOTO)

A patra investiție în sistemul educațional, inaugurată în județul Arad, în ultima săptămână! La Ghioroc au fost prezentate astăzi noua grădiniță cu program prelungit și afterschool-ul „Colț de rai", construite din fonduri europene! Proiectul a fost finanțat prin Programul AFIR, în urma unei competiții naționale, câștigată de Primăria Ghioroc în anul 2017, iar dotările și amenajarea curții au fost finanțate din bugetul local al primăriei și de la Consiliul Județean Arad.  

„Colț de rai”: La Ghioroc a fost inaugurată o grădiniță cu program prelungit și un afterschool (FOTO)
Comentează 0

Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad, prezent astăzi la inaugurare, a declarat: „Mă bucur că primarii arădeni realizează investiții fără precedent în modernizarea infrastructurii educaționale. Așa cum am mai spus, într-un județ în care avem șomaj de 0,8%, astfel de instituții sunt obligatorii, pentru că părinții trebuie să aibă unde să lase copiii, ca să poată să muncească. Îl felicit pe domnul primar Corneliu Popi-Morodan pentru atragerea acestor bani în beneficiul copiilor arădeni, cu atât mai mult cu cât a fost vorba despre o competiție câștigată la nivel național!"

Valoarea investiției a fost de 800 000 de euro.

Primarul comunei Ghioroc, Corneliu Popi-Morodan, a oferit detalii despre noua investiție, de care vor beneficia între 80 și 100 de copii: „Grădinița și afterschool-ul sunt dotate la standarde europene și cuprind bucătărie, spălătorie, cabinet medical, iar fiecare grupă de copii beneficiază de grup sanitar și dormitor propriu. Astfel, copiii încep luni grădinița într-o clădire nouă, modernă și atractivă. În plus, prin această investiție am creat și noi locuri de muncă în comună. Este vorba despre cinci posturi de învățătoare și o asistentă medicală, care se adaugă personalului plătit din fonduri de la Ministerul Educației"

Tot astăzi, primarul Corneliu Popi-Morodan și președintele Consiliului Județean, Iustin Cionca, au vizitat noua sală de sport amenajată pentru elevii de la şcoala din Ghioroc și finanțată prin Programul Național de Dezvoltare Locală.

Galerie foto (9)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite