Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

„Litoralul Vestului” devine oficial stațiune turistică de interes local

Comuna Ghioroc a primit aprobarea pentru a devenit stațiune de interes local! După două zile de vizite la fața locului, reprezentanții ministerului au dat verdictul final: „procedura de verificare este completă și se propune introducerea în proiectul de HG pentru declararea ca stațiune turistică de interes local”.   

„Litoralul Vestului” devine oficial stațiune turistică de interes local
Comentează 1

Primarul comunei Ghioroc, Corneliu Popi Morodan a declarat: „Am primit punctaj maxim, 220 de puncte. Au spus că este cea mai bună stațiune pe care au avizat-o și că ne vor da exemplu și la celelalte localități care au depus dosare pentru transformarea în stațiune. Noi am făcut singuri documentația și am făcut-o bine din prima. Alții cu firme de consultanță nu au documentațiile bune”.

În colaborare cu Primăria comunei Ghioroc, încă din anul 2016, conducerea Consiliului Judeţean Arad a început demersurile pentru punerea în evidenţă a acestei zonei, respectiv pentru declararea comunei Ghioroc ca staţiune de interes local.

Una dintre cele mai apreciate investiţii ale Consiliului Judeţean Arad în domeniul turismului a fost, pe parcursul perioadei 2016-2020, plaja lacului Ghioroc şi vecinătatea acestuia. Locaţia a fost una dintre preferatele arădenilor pentru petrecerea timpului liber pe timp de vară, având în vedere suprafaţa generoasă a lacului şi plaja nisipoasă, perfectă pentru relaxare în sezonul estival.         În colaborare cu Primăria comunei Ghioroc, încă din anul 2016, conducerea Consiliului Judeţean Arad a început demersurile pentru punerea în evidenţă a acestei zonei, respectiv pentru declararea comunei Ghioroc ca staţiune de interes local.

 Obținerea titlului de stațiune de interes local reprezintă cea mai importantă investiție a Consiliului Județean în turismul arădean! La preluarea mandatului, am sesizat faptul că Aradul are nevoie de o atracţie turistică, un loc unde arădenii, dar şi locuitorii din vestul ţării să poată să-şi petreacă zilele de vară într-o atmosferă relaxantă! Am purtat discuţii cu primarul comunei, Corneliu Popi-Morodan şi am decis să facem echipă pentru a transforma Ghiorocul în staţiune de interes local. A fost un efort de aproape patru ani, şi iată că avem rezultatele aşteptate! Ghioroc devine stațiune de interes local, un punct de atracție majoră pentru turiștii din vestul țării”, a declarat Iustin Cionca, preşedintele CJA.

Consiliul Județean Arad a alocat anual sume pentru investiții: în 2017, suma de 810.000 de lei pentru amenajarea Lacului Ghioroc şi începerea realizării documentaţiei pentru declararea comunei Ghioroc să staţiune turistică de interes local, respectiv 400.000 de lei pentru amenajarea parcării de lângă lacul de agrement. În 2018 au fost alocați 400.000 de lei pentru extinderii parcării. În 2019, cu sprijinul Consiliului Județean Arad, s-au mai construit 5 căbănuțe în camping, valoarea investiţiei fiind de 200.000 de lei. în anul 2020 CJA a  alocat suma de  350.000 de lei pentru a se construi încă 320 de locuri de parcare.

 Am muncit mult, am făcut eforturi financiare, dar și de promovare a acestei investiții. Aproximativ 130.000 de turiști au ajuns, în anul 2019, la Ghioroc și tendința este de creștere cu 15% în fiecare an! Investițiile făcute în ultimii ani și Festivalul Ghioroc Summer Fest, care se bucură de o apreciere foarte mare mai ales din partea tinerilor, fiind votat în ultimii trei ani ca cel mai popular festival din județul Arad, au fost decisive pentru creşterea înregistrată.

 

 

 

 

 

 

 

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite