Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Nădlac: Coloană de camioane de opt kilometri la ieșirea din țară pe autostradă

O coloană de automarfare ce se întinde pe aproximativ opt kilometri s-a format la ieșirea din țară prin PTF Nădlac II (autostrada pan-europeană), miercuri, după ce în Ungaria a fost restricționat accesul vehiculelor de mare tonaj pe parcursul zilei de luni.

Nădlac: Coloană de camioane de opt kilometri la ieșirea din țară pe autostradă
Comentează 0

Sute de șoferi de camioane s-au îndreptat spre granița cu Ungaria, începând de luni seară, pentru a trece frontiera de vest a țării după ora 23,00, când țara vecină a anunțat că ridică restricția impusă pentru tarficul cu greutate mai mare de 7,5 tone. Restricția impusă camioanelor a fost valabilă de luni seara, ora 23,00, până marți la aceeași oră, pentru că în țara vecină a fost sărbătoare națională – Ziua tururor sfinților.

Astfel, de la reluarea traficului și până miercuri dimineață, adică în doar câteva ore, prin PTF Nădlac II (autostrada pan-europeană) au ieșit din țară aproximativ 1500 de automarfare. Miercuri la ora prânzului, sute de camioane așteaptau în continuare în coloană, pe o distanță de opt kilometri. Verificarea documentelor de tranzitare a frontierei se făcea pe patru benzi, dar se aștepta aproape trei ore.

”S-au luat măsuri de suplimentare a personalului, dar recomandăm în continuare trazitarea și a altor puncte de trecere ale frontierei, pentru evitarea aglomerărilor, precum Vărșand și Nădlac I”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră Arad, Laura Bondar.

Mai multe echipaje de poliţie patrulează pe autostrada pan-europeană, între Arad și Nădlac,  pentru a asigura fluența în circulație, mai ales că banda de rezervă este ocupată de camioanele care așteaptă în coloană, char înainte de frontieră.

 

Articole asemanatoare

Scrie un comentariu

trimite

Inchide