Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

BÂNTUIE FALIMENTUL la Nădlac. Autostrada omoară micile afaceri

Deschiderea autostrăzii spre Occident nu este motiv de bucurie pentru zeci de comercianți din Nădlac, dar și din Pecica, care și-au redus considerabil afacerile în ultimele luni.

BÂNTUIE FALIMENTUL la Nădlac. Autostrada omoară micile afaceri
Comentează 3

Este vorba de comercianții care au magazine pe marginea DN7, cei mai mulți din Nădlac. Șoferii obișnuiau să oprească la aceste magazine pentru a face cumpărături, pentru schimb valutar, pentru vignete sau alte servicii. De când traficul s-a mutat în mare parte pe autostradă, mai ales în cazul traficului greu, patronii spun că și-au redus vânzările chiar și la jumătate, iar unii au dat deja faliment.

În Nădlac existau 125 de firme în perimetrul DN7, dar unele au fost închise în ultimele luni. 

”Cei care am rămas încercăm să supraviețuim. Dacă înainte de deschiderea autostrăzii vindeam țigări de 160 de mii de lei pe lună, acum vând de 40.000. La țigări suntem cei mai afectați, pentru că șoferii mai ales pentru țigări opreau. La celelalte produse, vânzările sunt mai mici cu 40 – 50 la sută”, a declarat, pentru ARQ, unul dintre comercianții din Nădlac.

Primarul orașului, Vasile Ciceac, spune că doar unii comercianți sunt grav afectați, în timp ce în medie afacerile s-au redus cu 20 la sută.

Primarul vede partea plină a paharului, amintind că apariția autostrăzii a scos traficul greu din oraș, dispărând și mizeria care exista mai ales din cauza șoferilor de camioane care staționau în coloane pentru a ieși din țară.

Nici Pecica nu este ocolită de problemele micilor comercianți, însă impactul este mult mai mic. Primarul orașului, Petru Antal, spune că apropierea nodului rutier dintre autostradă și DN7, aflat la 500 de metri de localitate, este un avantaj. Mulți șoferi coboară de pe autostradă pentru cumpărături, astfel că doar o parte dintre comercianți au pierdut la vânzări.
 

Galerie foto (6)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite