Vremea Romania, Arad 10°C

Stiri Arad

Colectiv, 1 an. Rănile rămân. Mărturii cutremurătoare ale părinţilor care şi-au pierdut copiii

Ancheta din dosarul Colectiv provoacă indignare în rândul victimelor şi al părinţilor care şi-au pierdut copiii în incendiul devastator. Oamenii acuză că dosarul bate pasul pe loc. Deşi a trecut un an de la tragedie, nicio persoană vinovată nu a plătit pentru faptele sale şi nimeni nu a fost tras la răspundere pentru modul în care au fost trataţi pacienţii. Părinţi ai celor care au murit au venit în studioul "Jocuri de Putere" pentru a vorbi despre tragedia vieţii lor. Cum şi-au pierdut copiii, cum le-au auzit vocea în telefon, când ajunseseră la spital, dar apoi, au murit în aceleaşi spitale, fiind trataţi prost şi "omorâţi din inconştienţă".

Colectiv, 1 an. Rănile rămân. Mărturii cutremurătoare ale părinţilor care şi-au pierdut copiii
Comentează 0

Durerea nu trece, iar sechelele rămân după Colectiv. Pe viață. Fie că sunt în suflet sau pe corp. 64 de suflete s-au stins, pe rând, în foc sau pe paturile de spital. După un an, rănile lor sunt la fel de adânci. Părinți care și-au pierdut chiar și unicul copil și răniți și-au făcut curaj să vorbească.

Alex, fiul lui Narcis Hogea, s-a stins din viaţă la Viena. A aşteptat zile întregi permisiunea medicilor români de a fi transferat. Suficient cât trei bacterii periculoase să îi ajungă în sânge. Tatăl lui Alex cere o anchetă riguroasă pentru modul în care au fost trataţi pacienţii.

Corina Ioniţă, rănită în incendiul din Colectiv, a precizat că după un an de la Colectiv, nu s-au schimbat multe, dar s-a schimbat ea, fiind mult mai precaută, oriunde merge:

"Inca din luna martie am inceput sa merg la concerte. Nu s-au schimbat multe, m-am schimbat eu. Sunt mult mai atenta la detalii, vreau sa vad din ce sunt făcuţi pereţii. Cum a trecut anul asta, prima parte a trecut extraordinar de greu, cu toata corvoada, recuperare, bircratie, si asa mai departe, nu a fost deloc usor. A trebuit sa ma inarmez cu multa putere, rabdare si sa imi stapanesc nervii, plimbata fiind de la o instiututie la alta, am avut de multe ori senzatia ca nu mai rezist, ca o sa rabufnesc. In schimb am ales sa vorbesc despre asta si imi pare bine, în felul asta am ajutat alţi oameni", a spus aceasta la Jocuri de Putere.

Citeste mai mult pe realitatea.net

Scrie un comentariu

trimite