Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Cod roşu la PTF Nădlac II: tirurile aşteaptă 150 de minute pentru a ieşi din ţară

E cod roşu la PTF Nădlac II. Potrivit aplicaţiei Trafic Online a Poliţiei de Frontieră, la ora 14.40, tirurile aşteaptau în medie 150 de minute pentru a ieşi din ţară. Motivul? Controalele amănunţite realizate de partea maghiară. Deşi PTF Nădlac I se află pe galben, situaţia de acolo e mult mai bună în cazul traficului greu, timpii de aşteptare fiind de numai 30 de minute. În ceea ce priveşte autoturismele, la Nădlac II se aşteaptă 20 de minute, iar la Nădlac I doar zece minute, atât la intrare, cât şi la ieşire, potrivit poliţiştilor de frontieră. În ceea ce priveşte intrarea în ţară a tirurilor, se aşteaptă 20 de minute, la ambele puncte de trecere a frontierei de la Nădlac.

Cod roşu la PTF Nădlac II: tirurile aşteaptă 150 de minute pentru a ieşi din ţară
Comentează 0

„Ca urmare a faptului că în această perioadă se constată o creştere a numărului de automarfare care se prezintă pentru a intra în Ungaria, în prezent, în punctele de trecere a frontierei de la graniţa comună, se înregistrează un timp de aşteptare ridicat pe arterele destinate acestor autovehicule, în mod special la P.T.F. Nădlac II, P.T.F. Vărşand şi P.T.F.  Petea.

Inspectoratele Teritoriale al Poliţiei de Frontieră Oradea şi Sighetu Marmaţiei au luat toate măsurile aflate în competenţă pentru asigurarea unui control operativ şi reducerea timpului de aşteptare. Au fost dispuse măsuri pentru suplimentarea personalului planificat la efectuarea formalităţilor de frontieră, precum şi a arterelor de control deschise pentru acest tip de mijloace de transport, în funcţie de configuraţia şi capacitatea maximă permisă de infrastructura punctelor de trecere.

Astfel, a fost mărit numărul arterelor de control pentru automarfare pe sensul de ieşire, atât în P.T.F. Nădlac II, cât şi în PTF Vărşand, unde se lucrează la capacitatea maximă permisă de infrastructura fiecărui punct.

La graniţa cu Ungaria, formalităţile de frontieră se efectuează în comun cu autorităţile ungare, sens în care Poliția de Frontieră Română a alocat personal pentru acoperirea tuturor liniilor de control în punctele de trecere a frontierei cu Ungaria, însă numărul de artere care pot fi deschise este limitat de numărul de polițiști repartizaţi de către Poliţia Ungară”, susţin reprezentanţii Poliţiei de Frontieră.

Recomandările Poliţiei de Frontieră

Aceştia fac, de asemenea, o serie de recomandări, pentru şoferii care doresc să treacă graniţa. „Poliţia de Frontieră recomandă şoferilor de automarfare tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţă deschise tranzitului de mărfuri, astfel încât să se preîntâmpine apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea, într-un timp foarte scurt. De asemenea, recomandăm consultarea aplicaţiei Trafic on-line care este disponibilă pe pagina de internet  www.politiadefrontiera.ro. Această aplicaţie on-line prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp”, mai spun poliţiştii de frontieră.

Foto: Arhiva

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite