Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Cod roșu de proteste. 10.000 de funcționarii publici ies în stradă, inclusiv angajaţii de la ANPC

Funcționarii publici din primării, consilii județene și prefecturi protestează, marți, 30 mai, prin încetarea activității și organizarea unui miting în fața Camerei Deputaților. La aceştia se adaugă şi angajaţii de la Protecţia Consumatorilor, Garda de Mediu sau Inspecţia Muncii.

Cod roșu de proteste. 10.000 de funcționarii publici ies în stradă, inclusiv angajaţii de la ANPC
Comentează 0

Funcționarii publici trec de la grevele spontane la greva organizată. Nemulțumiți de lipsa unei grile de salarizare specifice pentru administrația publică locală, sindicatele din domeniu anunță organizare unui protest de amploare pentru marți, 30 mai.

Potrivit unui comunicat de ultima oră, şi angajații sistemului instituțional al Protecției Consumatorilor au intrat astăzi, 30 mai 2017, în acțiuni de protest.

"După refuzul categoric al doamnei Olguța Vasilescu, ministrul muncii, de a soluționa problemele salariale ale acestei categorii profesionale cu o activitate atât de complexă și importantă pt societatea românească, comisarii protecției consumatorilor au intrat în proteste exprimate prin încetarea activității și pichetarea instituțiilor în care lucrează", se spune într+un comunicat de presă al funcţionarilor publici.

Principala revendicare a angajaţilor de la Protecția Consumatorilor este ca salarizarea sistemului ANPC să se facă pe aceeași grilă cu ANSVSA.

Astfel, aceasta categorie profesională protestează astăzi, marți, 30 mai 2017, alături de colegii din administrația publică locală și atrage si alte institutii din administratia publică centrală precum Garda de mediu, Inspectia muncii și altele.

Sindicatul Național al Funcționarilor Publici, SNFP, împreună cu celelalte organizații sindicale competente în reprezentarea sindicală a personalului din administrația publică locală, precum SED LEX - locale, PRO LEX, Forța Legii și altele, vor protesta marți, 30.05.2017, prin încetarea activității și prin organizarea unui miting în fața Camerei Deputaților, se anunță într-un mesaj al sindicatelor transmis ieri presei.

Motivele protestului:
- lipsa grilei de salarizare pentru administrația publică locală;
- sfidarea prevederilor deciziei Curții Constituționale nr. 794/2016.

Sindicatul Național al Funcționarilor Publici, SNFP, reunește funcționari publici și personal contractual din administrația publică centrală și locală.

Sursa realitatea.net


Scrie un comentariu

trimite