Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

COD ROŞU de inundaţii. 71 de localităţi din 15 judeţe, sub ape. Drumuri blocate

Inundaţii au făcut ravagii în judeţele care se află sub COD ROŞU, dar şi în cele avertizate cu cod portocaliu de revărsări de ape. Zeci de localităţi au fost acoperite de ape, după revărsarea a două râuri, iar un drum judeţean a fost închis.

COD ROŞU de inundaţii. 71 de localităţi din 15 judeţe, sub ape. Drumuri blocate
Comentează 0

Ploile torenţiale au făcut ravagii în mare parte din ţară. Sute de gospodării şi drumuri din peste 70 de localități din 15 județe au fost inundate.

Meteorologii spun că ploile vor continua şi în zilele următoare, iar hidrologii au prelungit avertizarea cod roșu de inundații pentru râurile din Brașov, Buzău și Covasna.

Cod roșu de inundații pe râurile din județele Harghita și Brașov în urma ploilor din ultimele două zile.

În Harghita, zeci de gospodării au fost acoperite de ape. Iar în Covasna pompierii militari au intervenit în trei localități.

În județul Teleorman pompierii au ridicat deja diguri, însă zeci de gospodării au fost afectate. La fel și în Argeș, unde sunt inundații în cel puțin nouă localități. Probleme sunt și în Dolj, unde un drum județean și unul comunal au fost închise. Iar în Olt trei gospodării au fost inundate.

85 de curţi şi gospodării din 3 localităţi din Harghita sunt inundate, marţi, după ce debitele râurilor şi ale pârâurilor au crescut în urma topirii zăpezilor, ploilor sau scurgerilor de pe versanţi, în vreme ce un drum judeţean şi un pod au fost afectate, circulaţia desfăşurându-se cu dificultate.

Oamenii din Teleorman sunt din nou sub amenințarea apelor. În comuna Orbeasca, pompierii au ridicat diguri din saci cu nisip pentru a proteja casele oamenilor. Însă peste 200 de gospodării tot au fost inundate, la fel și un drum județean care traversează localitatea Lăceni.

Drumuri afectate de ape

Și traficul rutier este afectat de inundații. Din cauza apei acumulate pe partea carosabilă, la această oră nu se circulă pe DN10, între Siriu şi Sita Buzăului, în judeţele Covasna şi Buzău.

Citeste mai mult pe realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite