Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

COD ROŞU de inundaţii. 11 judeţe au fost afectate de ploile torenţiale

Râurile din bazinul hidrografic Şieu, județul Bistriţa-Năsăud, se află sub avertizare cod roșu de inundații începând de marți, ora 8.25 până miercuri la ora 15.00.

COD ROŞU de inundaţii. 11 judeţe au fost afectate de ploile torenţiale
Comentează 0

Inundaţiile fac prăpăd în ţară. 25 de localităţi din 11 judeţe au fost afectate de ploile torenţiale şi vântul puternic, trei persoane fiind rănite în Bucureşti de crengi desprinse de pe copaci. În Harghita, un copil şi 3 adulţi au fost evacuaţi până la retragerea apelor.

În urma ploilor abundente şi vântului puternic din cursul zilei de luni şi din timpul nopţii, au fost înregistrate efecte de vreme rea în 25 de localităţi din judeţele Argeş, Bistriţa-Năsăud, Gorj, Giurgiu, Harghita, Ilfov, Prahova, Mureş, Suceava, Teleorman şi Vâlcea şi municipiul Bucureşti, anunţă IGSU.

În ultimele 24 de ore, traficul rutier a fost temporar blocat din cauza copacilor căzuţi pe carosabil sau aluviunilor pe 4 drumuri naţionale (DN 13B – HR, DN12 – HR, DN1D – PH şi DN 1B – PH) şi 3 drumuri judeţene (DJ 153D – HR, DJ 102F – PH şi DJ 100C - PH). 

Din cauza vântului care a desprins crengile unui copac, trei persoane din municipiul Bucureşti au primit asistenţă medicală şi au fost transportate la spital, însă nu prezentau leziuni grave.

Pompierii din cadrul inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă au acţionat pentru evacuarea apei din 25 locuinţe, 43 curţi şi anexe, 11 subsoluri şi beciuri, un obiectiv social, precum şi pentru degajarea a 21 copaci şi 1 stâlp de electricitate care au avariat 17 autoturisme. De asemenea, un acoperiş a fost dislocat de vânt. 

Patru persoane din localitatea Suseni - două femei, un bărbat şi un bebeluş de patru luni - au fost evacuate din locuinţă de pompieri, în noaptea de luni spre marţi, din cauza inundaţiilor care au afectat imobilul, apa intrând în alte zeci de pivniţe din sat, a anunţat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita, Alina Ciobotariu potrivit Agerpres.

Potrivit sursei citate, precipitaţiile abundente au inundat aproximativ 70 de pivniţe din localităţile Suseni şi Ciumani, o gospodărie din satul Hodoşa, comuna Sărmaş, dar şi trei gospodării din municipiul Gheorgheni. Pentru evacuarea apei din gospodării au intervenit atât pompierii militari cât şi serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă. Este posibil ca numărul gospodăriilor afectate să fie mai mare, evaluarea pagubelor urmând să se facă în cursul zilei de marţi, conform ISU.

De asemenea, o alunecare de teren a afectat DJ 153D Sărmaş - Hodoşa, la faţa locului intervenind un echipaj de la Garda ISU Topliţa şi SVSU Sărmaş, cu două buldoexcavatoare.

IPJ Harghita a informat că, în cursul nopţii de luni spre marţi, au fost dificultăţi de trafic rutier din cauza unor copaci căzuţi pe carosabil, în urma furtunii puternice, între localităţile Valea Strâmbă şi Suseni, pe DN 13/B Praid - Bucin, dar şi pe DN 12/C între Gheorgheni şi Lacu Roşu.

Sursa: rtv.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite