Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Cod portocaliu de căldură - Se vor atinge 41 de grade Celsius - Harta cu zonele unde lovește valul de căldură

ANM a anunțat un nou cod portocaliu de căldură și a actualizat restul avertizărilor valabile pentru întreaga țară.

Cod portocaliu de căldură - Se vor atinge 41 de grade Celsius - Harta cu zonele unde lovește valul de căldură
Comentează 0

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ
COD GALBEN

Interval de valabilitate: 24 și 25 iulie
Fenomene vizate: val de căldură, disconfort termic ridicat

Pe parcursul zilelor de duminică (24 iulie) și luni (25 iulie) valul de căldură va persista în regiunile sudice și sud-estice, disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În general temperaturile maxime se vor situa între 35 și 37 de grade.

Notă: De marți (26 iulie) valul de căldură se va extinde din nou și va cuprinde cea mai mare parte a țării.

COD PORTOCALIU
Fenomene vizate: val de căldură în intensificare și disconfort termic accentuat
Interval de valabilitate: 24 iulie

Duminică (24 iulie) în Oltenia, Muntenia și sud-vestul Dobrogei valul de căldură se va intensifica. În general după-amiaza se vor înregistra valori termice de 38...41 de grade, iar noaptea nu vor coborî sub 20...22 de grade și prin urmare disconfortul termic va fi accentuat. Indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Notă: În jumătatea de nord a țării, după orele amiezii local vor fi manifestări specifice instabilității atmosferice.

Imagine

Astfel, pe 22 şi 23 iulie, în Banat, Crişana, sudul Olteniei, sud-vestul Munteniei, nord-vestul Transilvaniei şi în vestul Maramureşului valul de căldură se va intensifica. În general, după-amiaza se vor înregistra valori termice de 38 - 40 de grade, iar noaptea nu vor coborî sub 20 - 22 de grade şi, prin urmare, disconfortul termic va fi accentuat.

Totodată, indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Imagine

Cea mai mare parte a ţării va intra în următoarele trei zile sub o avertizare Cod galben de caniculă şi disconfort termic ridicat, temperaturile maxime înregistrând valori între 35 şi 37 de grade Celsius.

Conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM), în zilele de 22, 23 şi 24 iulie, valul de căldură se va extinde şi va cuprinde cea mai mare parte a ţării şi se va intensifica treptat, disconfortul termic va creşte, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. În general, temperaturile maxime se vor situa între 35 şi 37 de grade, iar cele minime vor fi de 18 - 20 de grade.

Valul de căldură va persista şi la nivelul Capitalei şi se va intensifica treptat, iar temperaturile maxime vor ajunge la 35 - 37 de grade, în timp ce minimele nu vor coborî sub 17 grade. Astfel, disconfortul termic va fi ridicat şi indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

Sursa: realitatea.net

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite