Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Cod PORTOCALIU de CANICULĂ - 3 zile de FOC. Urmează FURTUNI și VIJELII - HARTA extremelor

Administrația Națională de Meteorologie a actualizat mesajele emise în urmă cu două zile prin instituirea unei avertizări cod portocaliu de caniculă și disconfort termic. 

Cod PORTOCALIU de CANICULĂ - 3 zile de FOC. Urmează FURTUNI și VIJELII - HARTA extremelor
Comentează 0

AVERTIZARE METEOROLOGICĂ - COD GALBEN

Interval de valabilitate: 28 - 31 iulie
Fenomene vizate: val de căldură, disconfort termic ridicat și caniculă
Zone afectate: conform textului și hărții

În intervalul menționat valul de căldură va persista în cea mai mare parte a țării, disconfortul termic va fi ridicat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități. În regiunile vestice, sudice și local în restul teritoriului va fi caniculă. Temperaturile maxime se vor situa, în general, între 34 și 39 de grade, iar noaptea, local, temperaturile nu vor coborî sub 20 de grade.

COD PORTOCALIU

Fenomene vizate: val de căldură persistent și disconfort termic deosebit de accentuat
Interval de valabilitate: 29, 30, 31 iulie
Zone afectate: județele Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Municipiul București și în sudul județului Caraș – Severin
 
Pe parcursul zilelor de joi, vineri și sâmbătă (29, 30 și 31 iulie) în județele Mehedinți, Dolj, Olt, Teleorman, Giurgiu, Ilfov, Municipiul București și în sudul județului Caraș - Severin disconfortul termic va fi deosebit de accentuat, iar indicele temperatură umezeală (ITU) se va situa peste pragul critic de 80 de unități. Temperaturile maxime se vor situa frecvent între 38 şi 40 de grade.

În zilele de 1 și 2 august valul de căldură va persista în regiunile sudice și sud-estice, unde disconfortul termic se va menține deosebit de accentuat.

Imagine

MESAJ 2

Citește contiuarea pe realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite