Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Clipe sfâşietoare pentru familia românului condamnat la moarte. Bunica lui Ionuţ Gologan blesteamă cu lacrimi în ochi

Ionuț Gologan, condamnat definitiv la moarte în Malaezia, pentru trafic de droguri. Instanţa a confirmat, la recurs, pedeapsa capitală pentru român, a anunţat Ministerul de Externe. Tânărul şi-a epuizat astfel toate variantele de a contesta sentinţa în justiţie. Ultima lui şansă ca să rămână în viaţă mai e doar graţierea. În ţară, bunica tânărului e dărâmată de durere.

Clipe sfâşietoare pentru familia românului condamnat la moarte. Bunica lui Ionuţ Gologan blesteamă cu lacrimi în ochi
Comentează 1

Avocaţii lui Ionuț Gologan joacă ultima carte pentru a-i salva viaţa tânărului condamnat pentru trafic de droguri în Malaezia. Ei vor depune o cerere de graţiere la sultan, care poate comuta pedeapsa în închisoare sau o poate anula complet. Sentinţa dată la recurs de instanţă nu va putea fi pusă în aplicare până când nu va fi soluţionată cererea de clemenţă, ceea ce poate dura chiar cinci sau şase ani. Mai mult, legislația malaeziană privind pedeapsa capitală pentru traficul de droguri este în curs de revizuire, iar execuţiile sunt blocate deocamdată.

"Cine te-a trimis pe tine mama sa nu aiba decat lacrimile mele in ochi si durerea mea sufleteasca, ca bunica. Baiatul e disperat, disperat din rasputeri si daca aude asta cine stie ce se intampla cu el...si cu mine care plang intr-una. Singura şansa e ca conducatorul tarii sa-l gratieze. Poate ii da in minte ca e un copil in florea vieţii, sa se gandeasca la tineretea lui, la singuratatea lui, ca alţii poate fac greseli mai mari si sunt iertati. Chiar daca face pedeapsa, sa-i suspende pedeapsa asta cu moartea, sa aiba dreptul si el la viata, ca e tanar, numai 24 de ani", a spus bunica lui Ionuţ.

Ionuţ Alexandru Gologan, de 24 de ani, a fost arestat în 2012. Originar din Telega, Prahova, tânărul provine dintr-o familie dezbinată, fiind crescut de tată şi bunică, după ce mama lui a plecat. Ultima oară, Ionuţ a fost acasă, la Telega, în iunie 2012, când a ajutat la construcţia unei case. Apoi a plecat în Germania, unde a fost racolat de traficanţi de droguri. În aceeaşi lună, tânărul a fost arestat pe aeroportul internaţional din Kuala Lumpur, după ce în bagajul său au fost găsite droguri.

Instanţa a decis şi că un al doilea român condamnat în Malaezia pentru trafic de droguri, Ştefan Coroi, de 30 de ani, va petrece opt ani după gratii. De asemenea, el va primi şi 10 lovituri de rotan.

În total, 4 români şi-au riscat vieţile in străinătate acceptând să fie cărăuşi de droguri.

Sursa romaniatv.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite