Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Clinica Medisys din Arad, o altfel de medicină

Clinica Medisys din Arad, o altfel de medicină
Comentează 0


Situată pe Calea Timișorii ,nr. 30, tel. 0745 523 291, în vechea clădire a ” Vinalcool-ului”, Clinica Medisys  a luat ființă în urmă cu 7 ani și este condusă de nutriționistul  Carmen Mihiț, o persoana ambițioasă, dornica de a aduce noutati in domeniul medicinii alternativ-complementare, aradenilor.

” Am gândit să creăm o altfel  de clinica, cu terapii integrate,  alternativ- complementare care să potenteze partea de  medicina clasică” , ne declară Carmen Mihiț

- Cum ați început activitatea acestei instituții?

- Acum 7 ani am adus pentru prima oară în Arad ceea ce se numea atunci, ” Regina Clinicii”, adică un aparat pentru colon-hidroterapie cu care se face o detoxifiere la nivelul colonului. În România, la acea vreme erau doar 5 aparate similare.Dupa putin timp, am achizitionat si un generator de ozon, cu ajutorul caruia tratam; reumatism articular, diabet zaharat, hipertensiune arteriala, depresie si potenteaza tratamentele oncologice. 
Cu ajutorul  aparatului de hidrocolonoterapie am început un proiect de detoxifiere a întregului organism  fără riscuri sau efecte secundare.
Aria colaborării noastre cu alte specialități medicale a continuat, în prezent  avem și secții de ortopedie, gastroenterologie , kinetoterapie, cosmetică medicală si cardiologie.  
Metodele folosite de Clinica Medisys  nu elimină tratarea clasică a bolilor , ci completează și  alternează  medicina alopată.

- Care este conceptul după care  se orientează Clinica Medisys ?

- Conceptul nostru:  ”Un concept de prevenție”. În România , foarte puțini oameni fac ceva preventiv, ei merg la medici doar  când boala este deja depistată. Conceptul nostru se bazează pe o muncă de prevenție, oamenii trebuie să știe să meargă la timp la medic, la primele semne de manifestare a bolii.
Sunt arădeancă și cunosc faptul că locuitorii orașului nostrui  sunt prea conservatori, nu au acceptat de la început terapii, terapeuți, clinică de terapie alternativă.
Am alăturat  în cadrul proiectului si partea alopată a medicinei. Deja colaborăm cu medici specialiști în domeniile :gastroenterologie- dr. Amelia Uzum,  ortopedie- dr. Roland Fazakas, neurologie-  dr. Carmen Gabor, iar cardiologia este prezentă la noi în clinică printr-o colaborare cu prof.dr.  Milovan Slovenski.
Avem două cabinete de medicină de familie la care colaborăm cu dr.Otilia Țigănaș și dr. Claudiu Pantea.
Mai avem ceva  în plus. De 4 ani funcționăm cu un Centru de permanență, adică o prelungire a programului medicului de familie. De luni până  vineri, de la ora 15 până a doua zi la ora 8. Sâmbăta,  duminica și Sărbătorile legale 24 de ore din 24.

- Cum promovați activitatea dumneavoastră?

 - Am folosit toate mijloacele moderne de promovare: televiziunea locală, flaiere, acțiuni specifice intreprinse aici sau în alte locații , mass-media etc. și bineînțeles părerile celor care s-au folosit de serviciile clinicii noastre. 

- Pe lângă colectivul de medici amintit mai înainte, cine vă mai ajută în activitatea clinicii?

- Mă ajută un grup de tineri plini de energie. Un suflu proaspăt format din: doctor Loredana Burcusel rezident in MF,  nutriționiștii Ioana Moldovan și Amina Serac, pshiologii  Cezar Bătrân și Radu Badoiu și kineto-terapeuții Pavel Milovan și Andreea Brancov.

- Ce proiecte de viitor aveți?

- Avem trei proiecte pt 2020.
 1. Cursul de pregătire  de nutriție pe care le vom ține aici la sediul nostru. Avem o sală special amenajată pentru acest lucru.
2. Nutriția și psihonutriția în școli, cursuri ținute în școli , prin care vom promova ideea de corp sănătos-minte sănătoasă
3.  Proiectul meu de suflet . Acesta constă  în aplicarea unui program educațional extrașcolar . Noi le punem la dispoziție terapeutii nostri, jocuri specifice, consilieri de tot felul, jocuri interactive, miscare cu ajutorul aparaturii din kineto terapie. 
Mai avem și programe îndrăznețe pentru copii precum: ”Trusa de urgență pentru furie”,  ”„Înfrângerea  depresiei” si altele.

- Cui i se adresează serviciile Clinicii Medisys Arad?

- Tuturor categoriilor de vârstă și sociale, de la bebeluși până la oameni în etate .
Pentru informarea viitorilor pacienți doresc să precizez că noi nu lucrăm cu Casa de Sănătate, cu excepția specialităților cardiologie și urgențe, în rest nu putem primi asemenea documente pentru că ele nu sunt decontate de către Casa de Sănătate, dar prețurile pentru tratamente nu sunt exagerate. De la 20 de lei per ședință  până la 200 ( ozonoterapia).
Despre ozonoterapie  s-a vorbit încă din anii 1800, dar la noi în țară  se folosește de puțin timp. Ea se aplică pacienților prin două metode: injectare sau insuflație.

 

-Ce vă lipsește doamna nutriționist Carmen Mihiț?

 

- Anii tinereții, as dori sa ma intorc in timp ca să pot aduce românilor multe din gândurile si idealuri mele

- Asta  nu se mai poate , dar să aveți parte, în continuare de sănătate si putere pentru a vă duce la bun sfârșit orice vis.

Galerie foto (4)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite