Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Clădirea bulgarilor din Vinga rămâne Uniunii Bulgare Banat

Uniunea Bulgară Banat a obţinut suspendarea executării silite, aflată în desfăşurare din cauza unor datorii de peste 1,4 milioane de lei către ANAF, care urma să scoată la licitaţie, vineri, sediul din localitatea arădeană Vinga al comunităţii bulgare, la jumătate din valoarea iniţială de strigare, adică pentru suma de 735.436 lei.

Clădirea bulgarilor din Vinga rămâne Uniunii Bulgare Banat
Comentează 0

Conform anunţului de licitaţie postat pe site-ul ANAF, clădirea ce urma să fie vândută la licitaţie, aflată în centrul localităţii Vinga, are o suprafaţă de aproximativ 825 metri pătraţi, desfăşuraţi la parter şi mansardă. Are săli de evenimente, cinci camere cu baie proprie, alte şase grupuri sanitare, sală de mese, bucătărie, cămări de alimente, vestiare, pivniţă şi alte încăperi tehnice. Terenul aferent construcţiei este de 1.162 de metri pătraţi, iar pentru acesta şi clădire ANAF a stabilit un preţ iniţial de strigare la licitaţie de 1,47 milioane de lei. Totuşi, pentru că la două licitaţii organizate deja nu s-a prezentat nimeni, la a treia licitaţie, care urma să aibă loc vineri, la sediul Administraţiei Judeţene a Finanţelor Publice (AJFP) Arad, preţul de strigare a fost redus cu 50%, fiind de 735.436 lei (TVA – neimpozabil), scrie Agerpres. Preşedintele filialei Vinga al UBB, Adrian Cosilcov, a declarat, joi, pentru AGERPRES, că s-a reuşit în ultimul moment suspendarea executării silite, în data de 14 octombrie fiind aprobată eşalonarea pe cinci ani a datoriei către ANAF. Reprezentanţii AJFP Arad au confirmat că licitaţia de vineri a fost anulată, în urma deciziei de eşalonare a obligaţiilor fiscale. Conform lui Cosilcov, s-a ajuns în situaţia executării silite din cauza unor datorii mai vechi către stat ale Uniunii. “Recent, a mai fost vândut un imobil al Uniunii, iar datoria s-a redus, pentru că era de aproximativ două milioane de lei. Au mai fost făcute şi nişte plăţi, iar acum avem de achitat undeva la 1,4 milioane de lei”, a spus Cosilcov.

În 2 februarie 2018, Uniunea Bulgară Banat a transmis un comunicat AGERPRES, în care arăta că ANAF – Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Timiş a efectuat, în perioada 16.11.2017 – 01.02.2018, “un control inopinat” în vederea stabilirii obligaţiilor de plată pentru impozitul pe veniturile din salarii şi a contribuţiilor sociale pe mai mulţi ani. Urmare acestui control, au fost descoperite o serie de nereguli. UBB ar fi trebuit să reţină, să declare şi să plătească la bugetul statului şi la bugetul asigurărilor sociale impozitul pe veniturile din salarii şi contribuţiile sociale stabilite prin estimare la suma totală de 3.965.383 lei.

Ulterior, organele de inspecţie fiscală au solicitat extrase CF şi alte documente relevante privind toate clădirile aflate în proprietatea UBB, atât din judeţul Timiş, cât şi din judeţul Arad, în vederea punerii acestora sub sechestru.

Comunitatea bulgară din Banat numără mai puţin de 10.000 de persoane. În Vinga, bulgarii au apărut în 1741, când în zonă s-au stabilit circa 125 de familii, iar în prezent comunitatea are mai aproximativ 300 de membri.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite