Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

CJA va achiziționa echipamente medicale în valoare de 1.500.000 de euro pentru spital

Consiliul Judeţean va achiziționa echipamente medicale în valoare de 1.500.000 de euro pentru Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad.

Achiziția se va face ca urmare a participării județului, alături de parteneri maghiari din Makó -Hódmezővásárhely, în programul INTERREG VI-A România Ungaria 2021-2027.

CJA va achiziționa echipamente medicale în valoare de 1.500.000 de euro pentru spital
Comentează 0

Proiectul accesat vizează asigurarea accesului egal la asistență medicală transfrontalieră de înaltă calitate și la un stil de viață sănătos. Bugetul total al proiectului este de 2.500.000 euro, din care bugetul pentru Județul Arad este de 1.500.000 euro, cofinanțarea fiind de doar 2%.

„Prin acest proiect, serviciile medicale oferite pacienților din Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad și din Centrul de Sănătate Hódmezővásárhely-Makó vor fi îmbunătățite. Concomitent, cu ajutorul acestui proiect, vom promova în rândul populației un stil de viață sănătos, ca o formă de prevenție, până la a se ajunge la nevoia de a apela la intervenția medicilor”, a subliniat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.  

Consiliul Județean Arad a inițiat demersurile de întocmire a cererii de finanțare, în parteneriat cu Centrul de sănătate Hódmezővásárhely-Makó (Hódmezővásárhelyi-Makói Egészségügyi Ellátó Központ). În baza acestui proiect, Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad va fi dotat cu echipamente medicale inovatoare, performante: Analizor automat biologie moleculară, Analizor de compoziție corporală, Mamograf digital cu tomosinteză și biopsie, Echipament de radiologie RX, Stație de osmoză inversă, Defibrilator monitor R Series, Sistem suspendat de protecție împotriva radiațiilor ionizate, Aparat de ventilație pentru susținerea funcțiilor respiratorii, Mașină de spălat și dezinfectat instrumentar, Sistem de depozitare și uscare a dispozitivelor medicale din oțel inoxidabil cu filtre de tip HEPA, Sistem complet automat pentru IHC, ISH, FISH, Sistem automat de diagnostic molecular, Microtom semiautomat, Microscop optic trinocular și binocular, Pachet echipamente format din: distilator, baie flotație, plită histologică și incubator, containere.

Partenerul maghiar va moderniza bucătăria/cantina din spitalul Makó din cadrul Centrului de Sănătate Hódmezővásárhely-Makó care include achiziționarea de echipamente specifice în vederea reducerii costurilor de întreținere, îmbunătățirea condițiilor pentru pacienții internați, astfel încât aceștia să aibă condiții moderne de servire a meselor, încercând să se conformeze sistemului de asigurare a calității HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points), acest sistem având criterii stricte, care nu pot fi îndeplinite cu echipamente vechi de 25 de ani.

 

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite