Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Ciudata poveste de dragoste dintre polițista Christinel și ariciul COVIDel

Ciudata poveste de dragoste dintre polițista Christinel și ariciul COVIDel
Comentează 4

P(r)oza zilei: Ciudata poveste de dragoste dintre polițista Christinel și ariciul COVIDel

Din ziua în care s-a instituit starea de urgență, lângă Monumentul Eroilor din fața Primăriei Aradului a fost prezent la datorie, 24 din 24 de ore, și un echipaj al Poliției Rutiere. Și întâmplarea a făcut ca, mereu în schimbul de noapte, să fie și tânăra polițista Christina. Și, după o săptămână de serviciu, într-o noapte Christina a băgat de seamă că, atunci când ea fredona melodia ”Vânare de vânt”, în parcul din fața Primărie apărea din tufișuri și alerga în cerc o mogâldeață, care părea să fie un iepuraș. Fata s-a deplasat la fața locului și s-a lămurit că, ceea ce părea să fie un iepure meloman, era, de fapt, un arici sensibil la muzica poetică a lui Bob Dylan. (Acuma între noi fie vorba, cum să nu fie un arici, dacă a fost sensibil și comitetul Nobel, care i-a dat cântarețului mult râvnitul premiu!). 

Și uite așa, polițista - dresoare l-a fermecat pe ariciul dansator, care acuma, când Christinel fluieră melodia cu pricina, țâșnește repede dintre bosheți, traversează șoseaua și vine lângă Monumentul Eroilor și aleargă fericit în cerc în jurul picioarelor politistei.

Fata l-a botezat pe arici COVIDel și îi aduce în fiecare seară de-ale gurii (șoricei, broaște și serpișori de apă) și, după ce COVIDel își face numărul, spre satisfacția tuturor spectatorilor din  echipajele de Poliție, Jandarmi și Armată prezenți în dispozitiv și își ia binemeritata cină, Christinel îl ia pe COVIDel în brațe, îl trece ușurel înapoi șoseaua, îl pupă pe bot (având grijă să se ferească de spini) și îl depune pe iarba din parcul Primăriei.

Cu promisiunea fermă de a se reîntâlni în a doua seară, desigur!

 

P(r)ozeur: Vasile de Zarand

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite