Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

CitiZenit participă la Timotion!

Membrii CitiZenit îi invită pe arădenii pasionaţi de sport sau filme, cu o atitudine proactivă, să alerge alături de ei pentru Şcoala de Film, pe 22 aprilie, la ce-a de-a patra ediţie Timotion!

CitiZenit participă la Timotion!
Comentează 0

Despre Timotion

Timotion este un eveniment caritabil de alergare din Timişoara, care adună peste 5000 de participanți care se bucură de o zi de mișcare în aer liber și susțin în felul acesta proiecte importante pentru comunitate. La Timotion poate participa oricine, cu mic și mare, părinți, trotinete și chiar bebeluși în wrap sau cărucior. Atmosfera este conectivă, energică și molipsitoare!

Iniţiat şi organizat de Fundaţia Comunitară Timişoara şi Asociaţia Alergotura, Timotion este un eveniment prin care locuitorii se pot implica în mersul orașului, atât la propriu cât și la figurat - un mecanism prin care comunitatea se întâlneşte, interacționează şi se implică în strângerea de fonduri pentru proiectele pe care le consideră relevante. Anul acesta, la Timotion, sunt înscrise 18 proiecte din regiune, printre care se numără şi Şcoala de Film, proiect iniţiat de Asociaţia CitiZenit din Arad. Prin înscrierea la una din cele şase curse, participanţii aleg un proiect pe care îl susțin, iar taxa ta de participare se îndreaptă către acel proiect.

Înscrierea la cursele Timotion se poate face până la data limită de 8 aprilie 2018 pe site, la adresa: www.timotion.ro/inregistrare. Totodată oricine poate susţine Școala de Film prin donații directe către proiect  prin intermediul site-ului, la adresa: www.timotion.ro/proiecte-2018/citizenit-scoala-de-film, până la data limită de 10 mai 2018.

Despre Şcoala de Film

Tinerii de la CitiZenit se ocupă cu filmul de când au fondat asociaţia, atât prin distribuţie cât şi producţie. În ultimii 3 ani au realizat 7 filme de scurtmetraj de festival, cu resurse locale şi tineri cineaști din regiune, prin intermediul proiectului Atelier de Film, ediţia I şi ediţia a II-a. În plus, organizează periodic proiecţii de film prin intermediul platformei KineDok şi a altor parteneri, dar şi spoturi şi lucrări de artă video. Iar începând din martie 2017, coordonează programul săptămânal de filme de la Cinema Arta.

Aceştia nu vor să se oprească aici, ba mai mult vor să realizeze chiar Şcoala de Film, pe care au înscris-o la Timotion. Şcoala de Film este un proiect de educaţie şi practică cinematografică, alcătuit din două module specifice:

1. Lecţia de Cinema – o serie de cursuri săptămânale dedicate publicului larg care să dezvolte în rândul participanților aptitudinile de analiză şi înţelegere a filmelor. Acest modul va avea loc la Cinema Arta din Arad şi se va desfăşura pe parcursul a trei luni, iar fiecare curs va cuprinde o parte teoretică (prezentare) şi o parte practică (proiecție de film şi discuţii).

2. Atelier de Film, ediţia a III-a – un workshop extensiv dedicat tinerilor, în care participanţii vor experimenta toate etapele de realizare a unui film de scurtmetraj: pre-producție, producție, post-producție. Workshopul se va derula pe parcursul a cinci luni în judeţul Arad şi se va finaliza prin realizarea a două filme de scurtmetraj ficțiune. 

Prin acest proiect echipa CitiZenit doreşte de asemenea să îşi consolideze iniţiativa de creare a unei platforme de educaţie cinematografică şi producţie de film, dedicată tinerilor din regiune şi publicului arădean de film. Iar pentru aceasta au înscris Şcoala de Film la Timotion, eveniment prin intermediul căruia speră să strângă fondurile necesare pentru achiziţionarea unei camere de filmat.

Mai multe detalii: www.citizenit.ro/timotion

 

Galerie foto (5)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite