Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Circulaţie restricţionată pentru traficul greu pe autostradă şi drumurile naţionale din cauza caniculei / UPDATE: Măsura se aplică doar pe drumuri nationale

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) anunţă că sâmbătă și duminică (23 - 24 iulie), în intervalul orar 10:00 – 20:00, se vor institui restricții de circulație pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 t în județele: Teleorman, Olt, Dolj, Mehedinți, Caraș – Severin, Timiș, Arad, Bihor, Sălaj, Satu Mare.

Circulaţie restricţionată pentru traficul greu pe autostradă şi drumurile naţionale din cauza caniculei / UPDATE: Măsura se aplică doar pe drumuri nationale
Comentează 0

Update 1 Măsura se aplică doar pe drumuri nationale

Referitor la comunicatul emis ieri de către CNAIR, cu privire la restricțiile de circulație instituite în zilele de sâmbătă și duminică (23 - 24 iulie), în intervalul orar 10:00 – 20:00,  pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 t (în județele: Teleorman, Olt, Dolj, Mehedinți, Caraș – Severin, Timiș, Arad, Bihor, Sălaj, Satu Mare) se  precizează că măsura se aplică doar pe sectoarele de drumuri naționale. 

Pe sectoarele de drumuri expres și autostrăzi din administrarea CNAIR S.A. traficul se va desfășura în condiții normale.


„Aceste restricții vor fi instituite ca urmare a avertizărilor de caniculă emise de către Administrația Națională de Meteorologie.

Măsura este adoptată pentru protejarea și conservarea sectoarelor de drum cu îmbrăcăminte bituminoasă, respectiv pentru prevenirea deformațiilor majore ireversibile (ce implică și pierderea stabilității straturilor rutiere) care pot apărea pe rețeaua  rutieră, ca efect al desfășurării traficului greu în condițiile climatice de caniculă.

Amintim conducătorilor auto că măsurile adoptate de CNAIR sunt dispuse în baza prevederilor articolului 44 alin.2 și 3 al Ordonanței de Guvern nr. 43/1997 privind regimul drumurilor, cu modificările și completările ulterioare, potrivit cărora administratorul drumului poate interzice temporar circulația vehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone, pe autostrăzile, drumurile expres și drumurile naționale din județele afectate de codul  portocaliu, cu excepția:

• transporturilor de persoane;

• transporturilor de animale vii și de produse perisabile de origine animală și vegetală;

• vehicule care participă la intervenții în caz de forță majoră;

• transporturi funerare;

• transporturi poștale;

• transporturi de echipamente de prim ajutor;

• transporturi pentru distribuire de carburanți;

• transporturi de mărfuri sub temperatura controlată;

• transporturi pentru tractări vehicule avariate;

• transporturi pentru distribuirea de apă și hrană în zonele calamitate;

• transporturi cu vehicule specializate destinate prin construcție salubrizării;

• transporturi apă îmbuteliată;

• transporturi produse provenite din exploatări agricole;

• transporturi militare implicate în exerciții multinaționale.

Pe parcursul următoarelor zile vom reveni cu alte noi comunicate, în funcție de avertizările meteorologice emise de A.N.M”, transmit reprezentanţii CNAIR.

Potrivit acestora, informații suplimentare privind starea rețelei de drumuri naționale pot fi obținute de la Dispeceratul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360 sau accesând pagina de internet: www.cnadnr.ro /Situatia Drumurilor Naționale.

Sursa foto: Facebook DRDP Timişoara

 

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite