Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Cionca și Bibarț prezintă prioritățile administrației arădene, în contextul schimbării Guvernului


Liderii PNL Arad, europarlamentarul Gheorghe Falcă, președintele al organizației județene, Iustin Cionca, prim-vicepreședinte al organizației județene și președinte al Consiliului Județean Arad; Sergiu Bîlcea, președinte al organizației municipale și vicepreședinte al Consiliului Județean Arad; Călin Bibarț, prim-vicepreședinte al organizației municipale și primar al municipiului; Geanina Pistru, prim-vicepreședinte al organizației municipale și prim-vicepreședinte național al OFL; Răzvan Cadar, secretar general al PNL Arad și vicepreședinte al Consiliului Județean Arad și Ionel Bulbuc, vicepreședinte al organizației municipale și viceprimar, au venit în fața presei pentru a prezenta principalele direcții de acțiune în administrația locală după învestirea Guvernului condus de Ludovic Orban.

Cionca și Bibarț prezintă prioritățile administrației arădene, în contextul schimbării Guvernului
Comentează 1

Iustin Cionca și Călin Bibarț, cei doi liberali care conduc administrația județeană și cea municipală au vorbit despre așteptările autorităților locale arădene, susținând că schimbarea Guvernului este de bun augur.

„După șapte ani de Guvern PSD-ALDE ne bucurăm că avem o guvernare de dreapta. Sunt sigur că cel puțin nedreptățile pe care le-a suferit până acum Aradul vor înceta. Să ne amintim cum au fost împărțiți banii pe PNDL, de proiectele finanțate de CNI, de împrumuturile în care banii au fost alocați pe criterii politice, de marele abuz pe care l-au făcut anii trecuți, când toți banii încasați din TVA au luat drumul Bucureștiului. Nu știm ce s-a întâmplat cu ei. Cert este că Aradul a primit 0 lei. Aici nu vorbesc doar de CJA, vorbesc de toate primăriile din județ, indiferent de culoarea politică care au avut de pierdut”, a declarat Iustin Cionca. În continuare, acesta a vorbit despre legea achizițiilor publice, despre birocrația pe care au trebuit să o suporte autoritățile locale, susținând că este de neconceput să treacă trei ani de la data în care ai asigurată sursa de finanțare, mai ales că este vorba de fonduri europene, până la data când se semnează contractul. Asta, în condițiile în care execuția durează și ea doi-trei ani. „După instalarea fiecărui ministru vom merge cu problemele apărute din cauza blocajului realizat de guvernarea PSD. Avem pe POR trei proiecte care sunt trecute în rezervă, pentru că Guvernul n-a vrut să semneze contractul de finanțare. Cel mai important este Centura Aradului, unde vom face presiuni pentru ca alocarea financiară să fie corespunzătoare. Ne interesează foarte mult accesarea fondurilor europene, unde noi avem foarte multe proiecte depuse și ne interesează investițiile din sănătate, unde e nevoie de mulți bani. Ne așteptăm la o descentralizare a deciziilor, la o aducere a acestor competențe cât mai aproape de beneficiar și sunt convins că acest Guvern o va face”, a mai spus Cionca.

Ce probleme din municipiu vor fi readuse pe agenda Guvernului

La rândul său, primarul Călin Bibarț a vorbit despre nevoile municipiului. „Evident că avem așteptări pe domeniul învățământului și dăm exemplu Palatul Copiilor, apoi pe termoficare. Dacă ne uităm în urmă, din 2012 Aradul nu a mai primit practic finanțări din partea Guvernului. Totul a fost suportat din banii arădenilor, ceea ce nu este corect, pentru că Aradul plătește mult la bugetul central. Apoi, după cum știți, mai avem niște așteptări de la Compania Națională de Investiții și nu în ultimul rând, de la Ministerul Agriculturii, via ANIF, pentru Canalul Mureșel. Acestea sunt câteva dintre subiectele spre care ne vom apleca și le vom readuce în agenda Guvernului”, a încheiat Bibarț.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite