Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Cântec, joc și voie bună pe Valea Crișului la Hanul Bîrsa alături de ,,Emisiunea cîntec de tezaur,,

Chiar dacă uneori glumesc când spun că Bîrsa este capitala folclorului autentic de pe Valea Crișului, nu greșesc cu nimic pentru că iată, este cât se poate de adevărat că săptămânal, la renumitul HAN, au loc evenimente folclorice la care răspund cu promtitudine soliști și formații de muzică populară și nu numai, atât din județul Arad, dar și din județele limitrofe, iar hanul este plin de tineret în fiecare seară de vineri.Tot aici la Bîrsa este și renumitul ansamblu de dansuri populare ,,Druscelile,, iar nu departe de aici , la Chisindia un alt ansamblu de dansuri,,Pădureanca,, la fel de bun ,(ansamblu care a luat ființă la inițiativa primarului din Chisindia , domnul Ionel Pașca)  care duc cu mîndrie  folclorul autentic de pe Valea Crișului pe  oriunde ajung. De altfel cele mai multe ansambluri de dansuri populare din județul Arad , sînt pe Valea Crișului Alb , începînd cu ,,Doina Crișului,, din Ineu și pînă la Pleșcuța cu ,,Junii Țării Zărandului,,.

Cântec, joc și voie bună pe Valea Crișului la Hanul Bîrsa alături de ,,Emisiunea cîntec de tezaur,,
Comentează 0

Vineri după masă la Hanul Bîrsa, au avut loc înregistrări video la care au participat ansamblul de dansuri „Pădureanca” din Chisindia și ansamblul de dansuri „Druscelile” din Bîrsa. Alături de aceste formații de dansatori au fost prezenți și soliști vocali din Timiș, Hunedoara și Bihor.

Frumoase cântece și doine de Banat au fost interpretate de Dan Necșa și fiica dânsului, că așa îi șade bine unui tată să aibă alături de el și fata sau feciorul.

De la Hunedoara a venit Violeta Deminescu-Jurca interpretă și prezentatoare împreună cu Doinel Handorean, un veritabil solist vocal tocmai din Poiana Sibiului, care a interpretat câteva piese frumoase inspirate din viața ciobanilor. Ansamblul „Pădureanca” din Chisindia a fost prezent la înregistrări până la ultima piesă, alături de soliștii vocali mai sus amintiți.

Iată că după ce HANUL „Moara cu noroc” a devenit celebru în județul Arad și mai departe în țară a venit rândul Hanului Bîrsa să se facă cunoscut prin programul organizat în fiecare vineri seara cu oaspeți de seamă.Filmările de vineri au fost realizate  pentru ,,Emisiunea Cîntec de Tezaur , realizator Tănase Stoian , producător George Dumitru

 

Galerie foto (186)