Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

VIDEO | Cinematograful din Grădiște s-a transformat radical, printr-o investiție de 1,7 milioane de lei

Vechiul cinematograf din Grădiște se transformă într-un centru cultural modern, în urma investiției realizată de Primăria Arad pentru reabilitarea acestuia.

VIDEO | Cinematograful din Grădiște s-a transformat radical, printr-o investiție de 1,7 milioane de lei
Comentează 0

Cinematograful Grădiște n-a mai funcționat din 1990 și a fost preluat de municipalitate în anul 2012 de la Regia națională de difuzare a filmelor  (RADEF) pentru a fi readus în circuitul cultural.

Viceprimarul Călin Bibarț a declarat că sunt în curs procedurile de recepție a lucrărilor de reabilitare a clădirii, care a fost construită între anii 1920-1930. Investiția, care include dotarea cu echipamente moderne, este în valoare de aproape 1.700.000 de lei.

Am verificat lucrările de reabilitare. Clădirea a fost preluată de municipalitate de la RADEF într-o stare avansată de degradare. Pentru a funcționa la standardele actuale, au fost necesare lucrări complexe, dar și dotarea cu aparatură tehnică modernă”, a declarat Bibarț.

Lucrările de reabilitare a imobilului au avut în vedere: asigurarea utilităților (apă, canalizare, gaz, energie electrică), consolidarea și refacerea parțială a etajului și a planșeului peste parter, termoizolarea clădirii, repararea acoperișului, refacerea finisajelor interioare și exterioare, înlocuirea tâmplăriei interior/exterior, recompartimentări interioare pentru amenajarea de grupri sanitare, magazie, birou administrativ, refacerea instalațiilor de iluminat și de climatizare,  dotarea cu mobilier și aparatură modernă de proiecție și sonorizare.

S-au realizat lucrări și la  grădina de vară a cinematografului, respectiv refacerea ecranului de proiecție,  construirea a două grupuri sanitare noi, reamenajare exterioară.

Galerie foto (1)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite