Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Cinci turci și un sirian au fost prinși în Nădlac ascunși într-un TIR

Șase migranți din Turcia și Siria au fost prinși, în noaptea de luni spre marți, încercând să iasă ilegal din țară prin Vama Nădlac II, ascunși în remorca unui TIR care transporta poliester în Ungaria.

Cinci turci și un sirian au fost prinși în Nădlac ascunși într-un TIR
Comentează 0

Poliţiştii de frontieră de la Nădlac II (autostrada paneuropeană) au descoperit șase tineri care au încercat să iasă ilegal din ţară, ascunşi într-un automarfar.

Polițiștii au verificat un TIR condus de un turc în vârstă de 53 de ani, care transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, role de poliester din Turcia pentru o societate comercială din Ungaria.

”La controlul fizic al autovehiculului, politiştii de frontieră au observat modificări la sigiliului vamal aplicat mijlocului de transport, motiv pentru care au deschis compartimentul de marfă al acestuia. Astfel, în interior s-au descoperit ascunse şase persoane de sex masculin”, se arată într-un comunicat remis de Poliția de Frontieră Arad.

În urma verificărilor, s-a stabilit că cinci dintre migranți sunt din Turcia, iar celălat este din Siria. Ei au vârste cuprinse între 20 şi 27 de ani.

Șoferul a declarat că pe timpul călătoriei a staţionat în mai multe parcări pentru TIR-uri și nu știe cum s-au strecurat cei șase bărbaţi în remorcă.

Migranții au spus că doreau să ajungă în Spaţiul Schengen şi au recurs la această metodă deoarece nu aveau vize. Ei sunt cercetați penal pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, iar şoferul turc este cercetat pentru complicitate.

Galerie foto (1)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite