Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Cinci irakieni şi un afgan, opriţi la un kilometru de frontiera cu Ungaria

Poliţiştii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmaţiei au reţinut şase cetăţeni, cinci irakieni şi un afgan solicitanţi de azil în România, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria. Migranţii sunt cercetaţi pentru tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

Cinci irakieni şi un afgan, opriţi la un kilometru de frontiera cu Ungaria
Comentează 0

Poliţiştii au observat sâmbătă, în jurul orei 21.00, în gara CFR Satu Mare, un grup de migranţi care au urcat în două autoturisme care circulau în regim de taxi, conform Poliţiei de Frontieră.

"Imediat, un echipaj al poliţiei de frontieră a monitorizat traseul autoturismelor. La intrarea în localitatea Dara, jud. Satu Mare, la aproximativ un km de linia de frontieră cu Ungaria, echipajul a interceptat persoanele în cauză. Astfel, au fost depistate 6 persoane de origine afro-asiatică. Persoanele în cauză au fost duse la sediul poliţiei de frontieră pentru continuarea cercetărilor", anunţă poliţiştii.

Aceştia au stabilit că este vorba despre cetăţeni din Irak şi Afganistan, patru adulţi, cu vârste cuprinse între 19 şi 27 de ani şi doi copii, cu vârste de 10 şi 17 ani, solicitanţi de azil în România.

Aceştia  au declarat că intenţionau să treacă ilegal graniţa, pentru a ajunge într-un stat din spaţiul Schengen.

Cei cinci cetăţeni irakieni şi cetăţeanul afgan sunt cercetaţi de către poliţiştii de frontieră pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la trecerea frauduloasă a frontierei de stat.

Sursa: rtv.net


Scrie un comentariu

trimite