Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Cinci ani de ÎNCHISOARE dacă negi „istoria asupririi maghiare asupra românilor din Transilvania”

Cinci ani de ÎNCHISOARE dacă negi „istoria asupririi maghiare asupra românilor din Transilvania”
Comentează 0

Închisoare de la 1 la 5 ani pentru cei care neagă istoria asupririi maghiare asupra românilor din Transilvania, pentru orice manifestare publică, mediatică sau culturală de contestare a Tratatului de la Trianon şi pentru arborarea însemnelor de doliu şi transmiterea de mesaje negative la adresa acestui tratat - este iniţiativa legislativă a deputatului independent Bogdan Diaconu, care propune declararea zilei de 4 iunie Ziua Trianonului şi a luptei împotriva asupririi maghiare. 

„Aceste semnale publice de jignire la adresa poporului român, a istoriei sale şi a existenţei sale au deja loc în România, aşa încât o măsură de oprire a lor este strict necesară pentru restabilirea suveranităţii statului român şi, în sens mai general”, se arată în expunerea de motive a legii.

Bogdan Diaconu susţine că data de 4 iunie este foarte importantă în istoria statului român, „o dată pe care anumite cercuri extremiste, mai ales din Transilvania, o batjocoresc şi o contestă de fiecare dată, în fiecare an”. Acesta se referă la politica pe care o duce UDMR, pe care îl numeşte „braţ politic al Ungariei” care acţionează împotriva interesului naţional. 
Citește continuarea pe Gândul
 


Scrie un comentariu

trimite