Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

„Cina - Dialog in intuneric”

„Cina - Dialog in intuneric”
Comentează 11

Joi, 15 octombrie, incepand cu ora 19:00, la Centrul de Afaceri Maris Arad – Zona Industriala Micalaca Est (langa Selgros)  a avut loc a II-a editie a evenimentului „Cina - Dialog in intuneric”, fiind vorba despre o cina in intuneric, prin intermediul caruia Club Lions „Arad 2007” a dorit sa atraga atentia asupra importantei ingrijirii sanatatii ochilor, precum si sensibilizarea invitatiilor cu privire la nevoile celor care au avut nesansa de a-si pierde unul dintre cele mai importante simturi - vazul.

Intrarea s-a  facut pe baza de invitatie, costul fiind de 60 RON/persoana, reprezentand contravaloarea meniului. Donatiile care s-au facut cu ocazia acestui eveniment au fost indreptate inspre Asociatia Nevazatorilor Arad, in vederea achizitionarii unor accesorii specifice, care pot imbunatati calitatea vietii de zi cu zi a membrilor acestei asociatii. Prin intermediul acestui eveniment Club Lions Arad 2007 impreuna cu celelalte cluburi Lions din cadrul Districtului 124 Romania a marcat Ziua Internationala a Bastonului Alb, care se sarbatoreste la nivel mondial in fiecare an in data de 15 octombrie.

 Lions Club International are ca si cauza definitorie ajutorarea si sustinerea persoanelor nevazatoare si a celora cu deficiente de vedere. De aproape 100 de ani, membrii Lions Club International contribuie la actiuni care sprijina mentinerea sanatatii ochilor, îmbunatatirea vederii si prevenirea orbirii pentru sute de milioane de oameni din toata lumea. Voluntarii Lions au luat parte la  actiuni de screening oftalmologic pentru 15 milioane de copii, au construit 315 spitale de oftalmologie, au sustinut financiar 8 milioane de operatii de cataracta, au asigurat instruirea a peste 650.000 de specialist in oftalmologie, au cumparat 41 milioane de doze de vaccine antirujeolic (boala  care provoaca cel mai frecvent orbire la copil).

Dorim sa multumim partenerilor nostrii: dl. Mirel Talpes – Centrul de Afaceri Maris Arad si dl. Ioan Stirb – Knossos Food SRL, precum si tuturor celor care au fost alaturi de noi in organizarea acestui eveniment, pentru sprijinul acordat, sprijin fara de care nu puteam realiza evenimentul mai sus mentionat.

Club Lions Arad 2007

P.S. 

Discurs  LILIANA BALAJ

responsabil proiect “ Cina – dialog in intuneric “

 Astazi 15 octombrie marcam “Ziua internationala a bastonului alb” prin evenimentul: Cina – Dialog in intuneric.

Nenumarate cercetari au analizat raspunsul indivizilor la privarea de unul dintre cele 5 simturi. Stim cu totii ca atunci cand este anihilat unul dintre simturi, celelalte se accentueaza in incercarea de a-l suplini, in cazul de fata vazul.

  Primul restaurant pe intuneric a pornit fara legatura cu stiinta, ci dintr-o initiativa caritabila. Un pastor elvetian orb a deschis un astfel de local in interiorul unei biserici pentru a oferi un loc de munca persoanelor cu probleme de vedere.  Fara nici o sursa de lumina, clientii experimentau in timpul mesei ceea ce pentru ospatarii orbi era fara drept de alegere un stil de viata. Se spune ca frumusetea este si in ochii care nu vad.

  In aceasta seara clubul Lions Arad 2007 va ofera oportunitatea de a trai si dumneavoastra aceasta experienta.

Prima editie a avut loc anul trecut, beneficiarii acestui proiect caritabil fiind Asociatia Nevazatorilor Arad, reusind sa strangem 3.500 lei pentru achizitionarea de bastoane albe. Succesul evenimentului si rezultatele obtinute ne-au mobilizat in organizarea celei de-a doua editii. Initiativa noastra a fost preluata in acest an de catre Cluburile Lions din orasele mari din Romania, evenimentul avand loc in aceeasi data si la aceeasi ora cu Cina noastra de astazi.

Scopul este de a reusi sa strangem fonduri pentru achizitionarea de materiale asistive (ceasuri, lupe, bastoane), care sa le usureze viata de zi cu zi a celor lipsiti de vedere.

Organizand acest eveniment, noi, Clubul Lions Arad 2007, dorim ca semenii nostri sa constientizeze multiplele probleme cu care se confrunta nevazatorii si speram ca datorita generozitatii dumneavoastra sa ne indeplinim scopul.

 Nu in ultimul rand multumim domnului Mirel Talpes de la Centrul de afaceri Maris Arad si domnului Ion Sarb – Knossos Food SRL care au contribuit din nou la derularea evenimentului de azi Cina - Dialog in intuneric.

 Alaturi de noi avem ca invitati cateva persoane lipsite de vedere:

  •      dl. Florin Atimut, presedintele  Asociatiei Nevazatorilor Arad
  •      sotii Veronica si Adrian Benchea, primul cuplu de nevazatori din Romania care beneficiaza de serviciile unui caine ghid.
  •      dl. Daniel Ambrosi.

Comunicat de presă

 

 

 

 

Galerie foto (167)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite