Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

"Cibi Braun şi Aradul" - o nouă carte dedicată fotbalului arădean (GALERIE FOTO)

"Am dat fotbalului inima mea întreagă. Şi nu-mi pare rău că am făcut-o. Fotbalul va fi, atâta vreme cât va mai bate inima asta bătrână, dragostea mea", spunea marele antrenor Coloman Braun. Un scurt, foarte scurt, pasaj redat din cartea "Cibi Braun şi Aradul" lansată azi în Sala Ferdinand a Primăriei Arad.

Comentează 0

Volumul face referire la începuturile marelui Braun ca fotbalist la AMEFA, continuând cu aventura din Franţa şi Anglia, iar mai apoi cu revenirea în ţară, unde a ajuns în stafful echipei Naţionale a României. A trecut mai apoi pe la Steaua şi Dinamo, după care a fost cooptat, iarăşi ca antrenor al „tricolorilor”. Cea mai frumoasă perioadă a avut-o însă la UTA, cu care a câştigat o cupă şi un campionat, în anii 1953, respectiv 1954.

Cartea este opera a trei cronicari, Tiberiu Ţiganu, Dionisie Piroş şi Radu Romanescu, ultimii doi preluând frâiele după decesul primului. De asemenea un aport important şi l-a adus şi viceprimarul Levente Bognar. Un eveniment de gală la care au luat parte foşti fotbalişti ai UTA-ei, actuali conducători ai clubului, dar şi oameni care au apreciat tot ceea ce a realizat Cibi Braun de-a lungul carierei sale.


 

Galerie foto (17)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite