Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

CHIRIARHUL ARĂDEAN I-A FELICITAT PE CREDINCIOȘII SÂRBI CU PRILEJUL CRĂCIUNULUI

Luni, 7 ianuarie 2019, când s-a prăznuit ,,Soborului Sfântului Ioan Botezătorul”, Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, a participat la Sfânta Liturghie săvârşită de un sobor de preoţi şi diaconi în biserica parohiei Arad- Centru, Catedrala Veche din Arad.Spre finalul Sfintei Liturghii Înaltpreasfinţia Sa, continuând o tradiţie de zeci de ani,  a dat răspuns invitaţiei comunităţii ortodocşilor sârbi din Arad participând la Sfânta Liturghie săvârşită cu ocazia Crăciunului pentru credincioşii ortodocşi de rit vechi, în Biserica Ortodoxă Sârbă din Arad-Centru, de către Părintele Ognean Plavşici, protopopul sârbilor din Arad, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi.

CHIRIARHUL ARĂDEAN I-A FELICITAT PE CREDINCIOȘII SÂRBI CU PRILEJUL CRĂCIUNULUI
Comentează 0

Cu acest prilej, Înaltpreasfinţitul Părinte Timotei a transmis tuturor credincioşilor ortodocşi sârbi un mesaj de felicitare, doriri de propăşire materială şi spirituală şi sărbători cu bucurie.

***

Crăciunul pentru creştinii ortodocși de rit vechi este sărbătorit pe 7 ianuarie. Calendarul iulian sau pe stil vechi este decalat cu 13 zile faţă de calendarul oficial (numit „gregorian” sau de „stil nou”) . Singura sărbătoare celebrată în aceleaşi zile este, în urma convenţiei încheiate de capii Bisericilor Ortodoxe din întreaga lume, sărbătoarea Paştelui.

În municipiul Arad trăiește o comunitate sârbă care numără peste 400 de suflete, iar în judeţ aprox. 23 mii de ortodocşi sârbi.

În aceste zile de praznic credincioșii sârbi merg la biserică în haine sărbătorești și se salută cu «Hristos se naște» – «Adevărat se naște», salut care se va folosi până la Bobotează.

Noul an se sărbătorește în 14 ianuarie.

Protos. Iustin Popovici

Galerie foto (6)


Scrie un comentariu

trimite