Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Ceremonial militar la Jandarmeria Arad

Ceremonial militar la Jandarmeria Arad
Comentează 0

Luni, la sediul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Arad a avut loc ceremonialul militar dedicat înaintării în grad, la termen, a cadrelor militare și repartizării pentru serviciu a absolvenților instituțiilor militare de învățământ.

Ceremonialul militar a fost condus de locotenent colonel Gheorghe Laurențiu, prim adjunct al inspectorului şef al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Arad.

În deschiderea festivității, s-a dat citire ordinelor de înaintare în grad. Astfel, prin ordin al Ministrului Afacerilor Interne, au fost înaintaţi în gradul următor doi ofiţeri, iar prin ordin al inspectorului şef al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Arad au fost înaintaţi în gradul următor 45 de subofiţeri.

Înaintarea în grad la termen are loc în fiecare an, la data de 1 august, şi este prevăzută de Legea nr. 80/1995 privind Statutul cadrelor militare. Gradul militar este un drept al titularului şi reprezintă recunoaşterea în plan social a calității de cadru militar.

Cu ocazia evenimentului au fost prezentați și noii colegi ai jandarmilor arădeni, un ofițer și patru subofițeri absolvenți ai instituțiilor militare de învățământ, promoția 2016.    

Galerie foto (1)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite