Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Centura de Sud-Est va fi construită de PORR, care a finalizat deja organizarea de şantier (FOTO)

Firma PORR, constructorul șoselei de centură Arad-Fântânele-Vladimirescu, a finalizat organizarea de șantier pentru construirea acestui obiectiv. Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad, Răzvan Cadar – vicepreședinte, Răzvan Ciubotaru – directorul Direcției Tehnice, Andrei Ando – director Direcția Comunicare, din cadrul CJA, cât și Sergiu Bîlcea – deputat s-au aflat astăzi în comuna Fântânele, pentru a discuta despre modul în care se va derula organizarea de șantier și pentru a vizita amplasamentul unde se va construi podul peste Mureș.

Centura de Sud-Est va fi construită de PORR, care a finalizat deja organizarea de şantier (FOTO)
Comentează 0

Vorbim despre o lucrare în valoare de 61 de milioane de euro, prima lucrare de acest gen din România în care un Consiliu Județean face un parteneriat cu Ministerul Transporturilor, fiecare dintre cei doi parteneri având sarcini precise.

„Consiliul Județean Arad a derulat toate procedurile birocratice necesare, de la studiul de fezabilitate la proiectare tehnică, identificare traseu, expropriere, licitație pentru execuție și execuția lucrării, iar în final, când această lucrare va fi gata, o va preda Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, care o va administra. În felul acesta, câștigă ambele părți:  pe de o parte, Ministerul Transporturilor și Infrastructurii care, având în vedere numărul mare de proiecte în care este angajat, n-ar fi reușit să realizeze în timp util aceste lucrări, iar pe de altă parte, Consiliul Județean, care va câștiga o infrastructură nouă, ce va atrage aici dezvoltare economică. La finalizarea lucrărilor, vom preda centura Ministerului, care ne va scuti de cheltuielile de administrare. Menționez că noi deja gândim ca acest inel de centură, care este realizat în jurul municipiului, să fie extins, să-l facem mult mai larg, astfel încât traficul în municipiu să fie cât mai redus. Intenționăm să pregătim un nou tronson de centură, din Vladimirescu spre Zimand, și să-l legăm de drumul expres Arad-Oradea”, a declarat Iustin Cionca.

Constructorul are la dispoziție o perioadă de 18 luni pentru finalizarea lucrării. Iustin Cionca a subliniat că își dorește ca acest termen să fie mai scurt, dar având în vedere complexitatea lucrării, precum și faptul că se va construi un pasaj peste calea ferată și un pod peste Mureș, cel mai important lucru este respectarea tuturor parametrilor tehnici și încadrarea în termenele contractate.

Răzvan Ciubotaru, directorul tehnic al Consiliului Județean Arad, a precizat că noua centură va avea o lungime de aproximativ 11 km, fiind marcată de un pasaj peste calea ferată și un pod peste râul Mureș. „Drumul pleacă din girația de la DN 69 și se termină în DN7 către Deva, în vecinătatea localității Vladimirescu. Pe tot parcursul acestui drum o să avem și o pistă de biciclete”, a precizat acesta.

Primarul comunei Fântânele, Nicolae Dolha, a subliniat că noua șosea de centură va aduce beneficii majore pentru locuitorii comunei, începând de la atragerea de noi investitori și terminând cu creșterea numărului de locuri de muncă. „Este un avantaj major pentru comuna noastră, pentru că în momentul în care se va construi centura și podul, mai mulți investitori străini vor fi atrași spre noi. Ne bazăm că vor veni acele firme de care avem mare nevoie și se vor crea locuri de muncă, urmând ca veniturile la buget să crească. Și noi avem strategia noastră, pentru că aici, în comparație cu municipiul Arad, fiscalitatea este mai redusă și investitorii pot fi convinși să vină. Nu sunt multe locuri în România în care să poți să construiești o fabrică, să ai acces facil la șoseaua de centură și apoi, în câteva minute, să ajungi pe autostradă”, a subliniat primarul.

Galerie foto (23)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite