Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Centenar, Unitate de neam şi de credinţă” în Parohia Fântânele

Centenar, Unitate de neam şi de credinţă” în Parohia Fântânele
Comentează 0

Centenar, Unitate de neam şi de credinţă” în Parohia Fântânele

Duminică, 25 noiembrie 2018, Parohia Ortodoxă Fântânele a organizat, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Timotei, Arhiepiscopul Aradului, evenimentul intitulat: “Centenar, Unitate de neam şi de credinţă”.
Acest moment important al parohiei a început prin săvârșirea Sfintei Liturghii de către PC Părinte Viorel Nan și PC Părinte paroh Dan-Dorin Mândra, răspunsurile liturgice fiind date de către Grupul Vocal “Trifon Lugojan”.
A urmat apoi un parastas pentru eroii care s-au luptat pentu apărarea patriei și a unității de credință și de neam în Războiul de Independență, în Primul și al Doilea Război Mondial oficiat de către Preacuviosul Părinte Iustin Popovici, Lector Universitar la Facultatea de Teologie Ortodoxă “Ilarion V. Felea” din Arad și Consilier Cultural al Arhiepiscopiei Aradului, PC Părinte Viorel Nan și PC Părinte Dan-Dorin Mândra.
Au luat cuvântul în cele ce au urmat domnul Claudiu Groza, directorul Școlii Gimnaziale din Fântânele, domnul profesor Traian Mihuț, care a vorbit despre Marea Unire de la 1918, PC Părinte Viorel Nan, domnul primar Emil Otlăcan și Preacuviosul Părinte Iustin Popovici, consilier cultural al Arhiepiscopiei Aradului.
Evenimentul a continuat prin interpretarea unui concert de colinde și cântece patriotice de către Grupul Vocal “Trifon Lugojan”-dirijor Roz Marinel- și o serbare a tinerilor din parohie sub coordonarea domnului director și prin implicarea directă a doamnelor învățătoare: Pădureanu Claudia și Homenco Adriana.
În pronaosul bisericii s-a aflat și o expoziție de obiecte vechi adunate din diferite zone ale Ținutului Banatului și al Crișanei.
La sfârșit, PC Părinte Dan-Dorin Mândra a mulțumit lui Dumnezeu pentru binefacerile pe care Le-a revărsat asupra parohiei, domnului primar Emil Otlăcan, Grupului Vocal “Trifon Lugojan”, tinerilor din parohie și tuturor celor prezenți și implicați activ la realizarea acestui eveniment.
Credincioșii s-au bucurat apoi de o agapă frățească.
Drăgan Cătălin Iulian

Galerie foto (2)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite