Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Cele mai periculoase alimente pe care le poți mânca dimineața

Micul dejun este foarte important, dar trebuie să fii foarte atentă ce conține prima masă a zilei. Vezi ce nu ar trebui să nu mănânci niciodată dimineața.

Cele mai periculoase alimente pe care le poți mânca dimineața
Comentează 0

Cereale cu mult zahăr
Cerealele integrale sunt cea mai bună alegere la micul-dejun, însă cele care au o cantitate mare de zahăr ar trebui evitate. Sunt foarte bogate în zaharuri și sărace în fibre, astfel că, în timpul zilei, te vei confrunta cu scăderi subite ale glicemiei. În aceste condiții, simți nevoia să mănânci dulciuri, te îngrași și te expui riscului de a suferi de boli grave, precum diabet sau chiar cancer.

Cafea cu arome
Cafeaua intră pe lista de alimente sănătoase, însă trebuie băută simplă. În cazul în care îți plac băuturile cu cofeină ceva mai sofisticate, ține cont că, odată cu ele, consumi și aditivi din lapte, zahăr sau sirop, potrivit msn.com. Nutriționiștii susțin că, deși aceste băuturi îți dau o stare de bine la început, nu conțin fibre și proteine suficiente pentru a te menține energică pe timpul zilei.

Cârnați sau bacon
Carnea este bogată în proteine, însă consumată procesată este nesănătoasă, din cauza nivelului mare de grăsimi saturate și colesterol. Un studiu a arătat că oamenii care includ în alimentație produse din carne procesată au un risc mai mare cu 44% de a muri prematur.

Suc de fructe
Sucul de fructe natural este plin de nutrienți, însă cel din comerț conține o cantitate mare de zahăr. Dacă nu îl prepari acasă, ai putea la fel de bine să îți iei sucuri carbogazoase.

Pâine albă
Potrivit cercetătorilor de la Școala de Sănătate Publică Harvard, produsele din cereale procesate au o cantitate mică de nutrienți și cresc riscul de diabet și obezitate. Alege produse de panificație din cereale integrale! Îți dau senzația de sațietate și te protejează de boli grave.

Iaurt cu fructe
Iaurtul cu fructe din magazine conține mult zahăr, dar și multe ingrediente artificiale. O metodă sănătoasă este să adaugi fructe în iaurt simplu.

Produse de panificație
Un corn cu ciocolată ori o brioșă poate părea o alegere bună dimineața, însă adevărul este că senzația de sațietate pe care o simți după este falsă. Într-un timp foarte scurt îți va fi din nou foame, din cauza nivelului ridicat de zahăr pe care îl conține.

sursa: unica.ro

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite