Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Cel mai mare hotel din Moneasa, scos la vânzare cu 3.750.000 de euro

Complexul de trei stele Hotel Monesa, cea mai mare bază turistică din stațiune, este scos din nou la vânzare de către fostul deputat Nicoară Creț. În urmă cu un an, proprietarul cerea 5.000.000 de euro.

Cel mai mare hotel din Moneasa, scos la vânzare cu 3.750.000 de euro
Comentează 0

Fostul deputat Nicoară Creț a declarat că este în tratative cu investitori din Germania și Italia interesați de achiziționarea complexului turistic Hotel Moneasa. Proprietarul a spus că a coborât substanțial prețul de vânzare, de la 5.000.000 de euro cât cerea în urmă cu un an, la sub 4.000.000 de euro.

”La cei 70 de ani pe care-i am, prefer să mă ocup de o afacere mai mică, precum o pensiune. Hotelul este profitabil, cu toate taxele plătite, nu avem nicio datorie față de nimeni. Ultimul preț la care sunt dispus să cedez afacerea este de 3.750.000 de euro, mai jos nu accept, pentru că nu sunt forțat de nicio împrejurare să vând o afacere care aduce un profit anual de cel puțin zece procente, la o cifră de afaceri de aproximativ 3.000.000 de lei”, a spus Nicoară Creț pentru News.ro.

Proprietarul declară că hotelul de trei stele are un grad mediu de ocupare de 75 la sută în fiecare an, iar în sezonul cald are toate camerele ocupate.

”În acest weekend este Festivalul Clătitelor la Moneasa, iar camerele au fost rezervate de câteva săptămâni. Vara mergem doar pe rezervări, iarna gradul de ocupare este mai mic”, a spus proprietarul.

Nicoară Creț a cumpărat complexul turistic cu 1,5 milioane de euro, în urmă cu 11 ani, în urma procesului de privatizare. Achiziția s-a făcut prin credit bancar, pentru care mai sunt de plătit rate aproape patru ani, dar proprietarul afirmă că este cu plățile la zi.

Hotelul a fost construit în anii 80, are patru etaje și 96 de camere pentru cazare, dar și două restaurante cu un total de 270 de locuri.

Complexul turistic se întinde  pe 15.000 de metri pătrați și mai cuprinde o bază de tratament de 1300 de metri pătrați, apa termală fiind extrasă din foraje proprii.

Sursa: News.ro

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite