Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Cea de a XX-a ediție a Festivalului Euromarionete prefațată la Sala Clio, printre copii

Festivalul Euromarionete ajunge anul acesta la cea de a XX-a ediție. Aceasta a fost prefațată la Sala Clio de viceprimarul Ionel Bulbuc, Bogdan Blaga, directorul interimar al Complexului Muzeal Arad, Christian Caimacan, directorul artistic al festivalului și Adela Smaranda Ungureanu-Caimacan, printre copiii veniți să afle câte ceva despre arta marionetelor. De altfel, mâine seară, începând cu ora 18, la Sala Clio va fi vernisată o expoziție dedicată regizorului Cristian Frangopol, cel care a înființat Teatrul de Marionete de la Arad, exponatele putând fi admirate atât de cei mici, cât și de restul participanților la conferința de presă.

Cea de a XX-a ediție a Festivalului Euromarionete prefațată la Sala Clio, printre copii
Comentează 0

Festivalul va începe pe 29 septembrie, iar ultimul spectacol va fi prezentat pe 4 octombrie.

„Festivalul Euromarionete nu este doar un festival pentru copii, ci pentru toți arădenii. Vor fi șase zile de spectacole, șase zile de evenimente culturale. De asemenea este un centenar pentru cel care a visat pentru prima dată, pentru întemeietorul Teatrului de Marionete”, a spus viceprimarul Ionel Bulbuc.

În continuare, Bogdan Blaga, directorul interimar al Complexului Muzeal Arad, susține că instituția pe care o reprezintă primește zilnic între orele 9 și 12 grupuri de copii care vor să vadă diverse expoziții. „Complexul Muzeal Arad este mândru că face parte din marea familie a actorilor. Este îmbucurător că avem un om al locului care s-a dedicat marionetelor”, a spus Blaga.
 

„Spectacole pentru copii între 4 și... 104 ani”

La rândul său, Christan Caimacan, directorul artistic al festivalului, susține că vor urma șase zile de spectacole pentru copiii cu vârste cuprinse între 4 și... 104 ani.

 „Ne așteaptă șase zile de poveste la cea de a XX-a ediție a Festivalului Euromarionete. Vor participa 12 teatre din țară și patru din străinătate. Vor fi spectacole pentru copii între 4 și 104 ani. De asemenea, mâine seara, începând cu ora 18 va fi vernisată expoziția in memoriam Cristian Frangopol, prilejuită de împlinirea a 100 de ani de la nașterea maestrului. Expoziția va fi deschisă până pe 6 octombrie. În 2021, Teatrul de Marionete împlinește 70 de ani de existență. Am dori ca și atunci să organizăm o expoziție”, a spus Caimacan.

Mai trebuie spus că în încheiere, Adela Smaranda Ungureanu-Caimacan a făcut o scurtă prezentare a regizorului Cristian Frangopol, care a lucrat timp de 30 de ani la Teatrul de Marionete Arad.

Galerie foto (38)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite