Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Ce se întâmplă dacă mănânci mai mult de două pe zi

Un nou studiu atrage un semnal de alarmă și arată că ouăle consumate zilnic cresc riscul apariției bolilor cardiovasculare și a morților premature cauzate de acestea. 

Ce se întâmplă dacă mănânci mai mult de două pe zi
Comentează 0

Cercetătorii de la Facultatea de Medicină a Universităţii Northwestern sunt cei care aduc veștile proaste.

„Mesajul principal este legat de colesterol, care este foarte ridicat în ouă, mai ales în gălbenușuri. Într-o dietă sănătoasă, oamenii ar trebui să consume cantități cât mai mici de colesterol. Cei care fac asta au un risc mai mic de a suferi de boli de inimă”, susține dr. Norrina Allen, unul dintre co-autorii studiului.

Dacă ești încă sceptic, află că gălbenușurile au cea mai mare cantitate de colesterol raportat la alimentele pe care le consumăm în mod normal: 186 de mg. Un pericol la fel de mare pentru artere sunt și cărnea procesată și lactatele grase.

Studiul a fost efectuat pe aproape 30.000 de americani, iar după 31 de ani de observații, concluziile au fost următoarele:

  • consumul a 300 de mg de colesterol pe zi crește riscul bolilor cardiovasculare cu 17% și cu 18% riscul de deces prematur.
  • consumul de 3 - 4 ouă pe zi a fost asociat cu un risc de 6 ori mai mare de a suferi de boli cardiovasculare și de 8 ori mai mare de a muri prematur.

Nu înseamnă că trebuie să renunți definitiv la ouă, ci doar că trebuie să le consumi cu moderație.

Sursa

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite