Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Ce model de smartphone ar trebui să alegeți?

Comentează 0

Mult anunțatul iPhone 14 este acum o realitate. Apple a anunțat lansarea sa pe 7 septembrie 2022, precizând că precomanda sa va începe de la ora 17:30 IST pe 9 septembrie.

Acest flagship, indiscutabil cel mai bun produs Apple de până acum, este disponibil în 4 modele: iPhone 14, iPhone 14 Plus, iPhone 14 Pro și iPhone 14 Pro Max. Dacă nu sunteți la prima utilizare a unui telefon Apple, vă puteți da seama care este fi cel mai scump și care va fi cel mai ieftin. Selectarea celui pe care să-l achiziționați nu este, însă, atât de ușoară. Deși doriți să obțineți cel mai bun în mod natural, aveți și alți factori de luat în considerare.

Desigur, pentru majoritatea oamenilor, bugetul lor este, de obicei, cel mai important factor determinant atunci când se gândesc dacă să cumpere ceva. Vom porni de la acest considerent esențial și ne vom extinde la alte lucruri, cum ar fi caracteristicile modelelor, pentru a vă ajuta să faceți o alegere în cunoștință de cauză. Așadar, să începem

Primul lucru pe care trebuie să-l faceți: bugetul dvs.

Indiferent cât de convingătoare sunt alte considerente, bugetul dvs. este pe primul loc. Telefoanele inteligente sunt importante, dar poate că și alte lucruri esențiale pentru viață, cum ar fi sănătatea, hrana și educația, concurează pentru resurse limitate. Dacă acest lucru este adevărat, trebuie să rămâneți în limita a ceea ce vă puteți permite în mod rezonabil.

Interesant este că Apple a păstrat prețurile la fel ca cele ale iPhone 13 de anul trecut.

Dimensiunea ecranului și afișajul

iPhone 14 și Apple iPhone 14 Pro au un ecran de 6,1 inchi, în timp ce iPhone 14 Plus și iPhone 14 Pro Max au un ecran de 6,7 inchi. Presupunând că bugetul nu este o problemă, vă puteți mulțumi cu opțiunile cu ecran mare dacă sunteți un utilizator intensiv de media.

Primiți un ecran Super Retina XDR, indiferent de modelul pe care îl alegeți. Pro și Pro max primesc afișajul Apple always-on, care vă permite să vedeți informații dintr-o privire fără a debloca telefonul. Rata sa de reîmprospătare, de numai 1Hz, reduce, de asemenea, tendința de epuizare a bateriei.

Această caracteristică face ca modelele Pro să fie mai bune pentru jocuri. Așadar, modelul Pro va fi cel mai potrivit pentru tine dacă ești un împătimit al jocurilor. Deși acestea nu ți se par a fi o mare problemă, poți opta pentru iPhone 14 sau pentru modelul mai mare iPhone 14 Plus, care sunt alternative mai bune în ceea ce privește tehnologia de afișare.

Camera foto

iPhone 14 și 14 Plus au două camere din spate, cea principală cu unghi larg și cea ultra-wide de 12MP. Ambele au o cameră frontală de 12 megapixeli și o înregistrare video HDR cu Dolby Vision de până la 4K la 60fps. Atât iPhone 14, cât și 14 Plus posedă o calitate similară a unui obiectiv principal de 12 megapixeli cu o deschidere mai rapidă, care tinde să fie excelentă pentru captura de mișcare.

În schimb, iPhone 14 Pro și Pro Max vin cu camera principală cu unghi larg de 48 MP, ultraangular și, respectiv, teleobiectiv 3× de 12 MP, care poate fi utilă pentru portrete și zoom optic.

iPhone 14 Pro vine cu o cameră de 48 de megapixeli, cu modurile Pro Video și Cinematic, care poate înregistra până la 4K și 24 de cadre pe secundă. iPhone 14, iPhone 14 Pro și iPhone 14 Pro Max au o densitate a pixelilor de 460ppi, în timp ce iPhone 14 Plus are o densitate a pixelilor de 458ppi.

Procesoare

iPhone 14 și iPhone 14 Plus au un procesor Apple A15 Bionic, în timp ce iPhone 14 Pro și iPhone 14 Pro Max posedă un procesor Apple A16 Bionic.

 

Optarea pentru iPhone 14 Pro și Pro Max este o evidență în ceea ce privește calitatea camerei foto. Dacă vă place fotografia, acesta este cel mai bun pentru dumneavoastră, deoarece are caracteristicile: o cameră telefoto 3× și o cameră principală de 48MP cu tehnologie quad-pixel, care declanșează o îmbunătățire semnificativă a modului cinematic.

Capacitatea bateriei

Estimarea oficială a Apple în ceea ce privește capacitatea bateriei este de 23 și 29 de ore de redare video pentru iPhone 14 Pro și, respectiv, iPhone 14 Pro Max. iPhone 14 și iPhone 14 plus ar trebui să aibă 20 și, respectiv, 26 de ore de redare video.

Așadar, dacă sunteți în căutarea celui mai bun model în ceea ce privește autonomia mare a bateriei, optați pentru iPhone 14 Pro Max sau iPhone 14 Plus, deoarece capacitatea bateriei pare apropiată de cea a iPhone 14 Pro Max.

iPhone 14 are o capacitate a bateriei de 3.279 mAh; iPhone 14 Plus are o capacitate a bateriei de 4.325 mAh; iPhone 14 Pro are o capacitate de 3.200 mAh, în timp ce iPhone 14 Pro Max are o capacitate a bateriei de 4.323 mAh.


Scrie un comentariu

trimite