Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Ce manifestări sunt organizate la Arad de Înălțarea Domnului şi Ziua Eroilor

Înălțarea Domnului este sărbătoarea religioasă ce prilejuiește clipe de aducere aminte față de eroii români căzuți pe câmpurile de luptă în războaie, precum și față de eroii luptei pentru libertate ce și-au pierdut viețile în timpul Revoluției anticomuniste din Decembrie 1989.

Ce manifestări sunt organizate la Arad de Înălțarea Domnului şi Ziua Eroilor
Comentează 1

În memoria lor,  joi, 6 iunie, de Înălțarea Domnului, se vor desfășura mai multe activități comemorative, potrivit reprezentanţilor Prefecturii. 
Începând cu ora 10.00, la Catedrala Ortodoxă Veche,  Sfânta Liturghie va fi urmată de un parastas ridicat pentru eroi și de depunerea coroanelor de flori la troița din curtea Catedralei. De la ora 12.30 va avea loc o ceremonie la Monumentul Eroilor Revoluției din Decembrie 1989, aflat în Piața Revoluției, ce va cuprinde o slujbă religioasă și depunerea coroanelor de flori la Monument. De la ora 13.15, la Crucea Martirilor din Parcul „Mihai Eminescu” va avea loc o slujbă de comemorare urmată de un cuvânt de binecuvântare al Înaltpreasfinției Sale Timotei Seviciu, Arhiepiscopul Aradului. La finalul ceremoniei se vor depune coroane de flori la Monument. Ultima ceremonie va avea loc pe platoul din fața monumentelor eroilor din Cimitirul „Pomenirea”, de la ora 14.45. Aceasta va cuprinde un scurt ceremonial religios și depunerea coroanelor de flori. 
„Invităm arădenii să asiste la toate ceremoniile ce vor fi organizate pentru a cinsti memoria eroilor națiunii române”, susţin reprezentanţii Prefecturii. 


 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite