Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Ce lucrări se fac în momentul de faţă pe drumul Arad-Şiria-Pâncota

Potrivit reprezentanţilor Consiliului Judeţean Arad, după găsirea soluției tehnice pentru fundația drumului Arad-Horia-Șiria-Pâncota, lucrările au repornit pe acest drum important: în forță.

Ce lucrări se fac în momentul de faţă pe drumul Arad-Şiria-Pâncota
Comentează 0

Se lucrează simultan, cu peste 30 de utilaje, pe mai multe tronsoane, la așternerea stratului de piatră spartă, la așternerea geotextilului care pregătește asfaltarea, la stabilizarea fundației cu piatră statică și continuă, inclusiv, montarea podețelor. Astăzi se montează podețul de la kilometrul 21, o lucrare amplă și spectaculoasă de la care Consiliul Județean a făcut publice imagini de la fața locului. Și tot astăzi a continuat așternerea balastului și stabilizarea cu ciment a stratului de bază din piatră spartă pe unele tronsoane. La kilometrul 18 a fost așternut materialul geotextil după ce zilele trecute s-a intervenit la kilometrul 30 pentru stabilizarea terenului cu liant hidraulic.

„Constructorul trebuie să lucreze astfel încât să își poată asuma că în următorii şapte ani drumul acesta va rezista, sau, în caz contrar, repară orice defecțiune pe cheltuiala sa. De aceea, oricât de mult mi-am dorit ca lucrarea să se realizeze în viteză, în continuare suntem atenți în primul rând la calitate pentru că este în interesul tuturor ca drumul acesta să fie cu adevărat un drum bun”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Drumul județean Arad-Horia-Șiria-Pâncota face parte din cel mai ambițios proiect din România de modernizare a drumurilor județene prin care Consiliul Județean Arad și-a propus să modernizeze 650 kilometri de drumuri până în anul 2025. Unele dintre acestea sunt construite de la zero. Majoritatea drumurilor sunt realizate cu finanțare europeană câștigată de Consiliul Județean Arad. 

Sursa foto: Facebook Iustin Cionca

 

Galerie foto (4)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite