Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Ce localități din județ sunt eligibile pentru a obține finanțare în vederea realizării de abatoare mici

Reprezentanții Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor anunță că Ministerul Agriculturii a demarat un proiect dedicat realizării de abatoare de mici dimensiuni. Acestea urmează să fie amplasate în zonele montane.

Ce localități din județ sunt eligibile pentru a obține finanțare în vederea realizării de abatoare mici
Comentează 0

„Pentru a veni în sprijinul cetățenilor din zonele montane, ce doresc valorificarea în condiții de maximă siguranță a cărnii și produselor din carne provenite de la animalele crescute în zonă, informăm că Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale a lansat finanțarea, (prin Submăsura 4.2. – «Sprijin pentru investiții în procesare/marketingul produselor agricole – sector investiții în abatoare de capacitate mică în zona montană» din PNDR 2014-2020)  a unor proiecte de investiții în abatoare de capacitate mică.

Localitățile din județul Arad eligibile pentru depunerea proiectelor de finanțare sunt: Archiș, Chisindia, Dezna, Hălmagiu, Hălmăgel, Moneasa, Vârfurile, iar termenul de depunere a proiectelor este de 31 decembrie 2020”, afirmă dr. Marcel Roșu, directorul executiv al DSVSA Arad. Acesta a ținut să precizeze că instituția pe care o conduce susține inițiativa deschiderii unor abatoare în zona menționată și va aviza în cel mai scurt timp posibil toată documentația ce vizează domeniul său de competență, având în vedere că abatoarele cu pricina vor contribui la creșterea siguranței alimentare a cărnii și produselor din carne puse pe piața locală.

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite