Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Ce va fi permis și ce va fi în continuare interzis să facem după 15 mai

Din 15 mai, vom putea ieși din localitate să ne vizităm rudele sau pentru activități în aer liber. Se vor deschide parcurile și bisericile, dar școlile, restaurantele și mall-urile vor rămâne închise. Sunt câteva dintre propunerile făcute de autorități pentru perioada stării de alertă, scrie realitatea.net.

Ce va fi permis și ce va fi în continuare interzis să facem după 15 mai
Comentează 0

Putem ieși din localitatea în care locuim pentru activități în aer liber. De exemplu, ciclism, drumeție, alergare, alpinism, vânătoare sau pescuit, însă nu mai mult de 3 persoane.

Circulația în interes profesional, pentru activități agricole și pentru îngrijirea altor persoane ar urma să fie, de asemenea, permisă, potrivit propunerilor. De asemenea, se va putea ieși din casă cu scopul de a îngriji sau administra o altă proprietate sau pentru reuniuni de familie cu caracter restrâns.

Când vine vorba despre ieșitul din casă, se menține regula de a nu forma grupuri mai mari de trei persoane. 

Iar din 15 mai, măștile de protecție vor fi obligatorii. Va trebui să le purtăm în spațiile publice închise, la magazin, în transportul în comun și la locul de muncă.

Vor rămâne suspendate zborurile spre și dinspre țările considerate zonă roșie. Aceeași regulă va fi aplicată și transportului rutier de persoane.

De asemenea, persoanele care vin în România din țări în care există transmitere comunitară a COVID-19 ar urma să stea tot în izolare sau în carantină, ca și acum.

Intrați aici pentru detalii: https://www.realitatea.net/stiri/actual/marea-relaxare-romania-intra-in-stare-de-alerta-ce-este-permis-si-ce-este-interzis-sa-faci-dupa-15-mai_5eb79609c4e61b4bb344ace2

Click aici pentru a vedea toate propunerile făcute de Ministerul Afacerilor Interne pentru perioada de după 15 MAI: http://webapp.mai.gov.ro/frontend/documente_transparenta/284_1589026328_masuri%20covid%20din%2015.05.pdf


Scrie un comentariu

trimite