Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Ce este cardul Revolut și ce avantaje are

Ce este cardul Revolut și ce avantaje are
Comentează 0

Cardurile Revolut au devenit tot mai populare in ultimii ani si la noi in tara, drept o alternativa online la serviciile cunoscute de banking.

Faptul ca poti obtine foarte usor un astfel de card, totul online si fara complicatii si ca ai la dispozitie o aplicatie pe telefon in cadrul careia gasesti toate informatiile reprezinta unul dintre motivele pentru care romanii aleg Revolut.

In cele ce urmeaza iti voi oferi cele mai importante detalii pe care trebuie sa le cunosti daca nu ai utilizat pana acum serviciul Revolut online.

Ce este Revolut?

Revolut reprezinta o companie financiara care permite utilizatorilor sa obtina un card de debit ce poate fi folosit pentru plati offline sau online, contactless si pentru a retrage bani de la orice ATM din lume.

Cardul fizic pe care il poti solicita (disponibil in mai multe variante) este conectat la o aplicatie de mobil, in cadrul careia vei avea disponibile o intreaga serie de informatii. Prin intermediul aplicatiei poti seta limite de buget si cheltuieli, poti imparti notele de plata cu prietenii sau iti poti schimba banii in peste 30 de valute la cel mai mic comision.

De asemenea in aplicatia Revolut poti conecta si conturile bancare pe care le detii deja, astfel incat sa ai toate finantele intr-un singur loc si sa iti fie mai comod sa urmaresti modul in care iti cheltui banii.

Cum obtii un card Revolut?

Tot procesul de obtinere a unui card Revolut se desfasoara exclusiv online si este unul destul de simplu. In primul rand trebuie sa te decizi asupra tipului de card pe care vrei sa il obtii.

Poti solicita un card Revolut standard, fara niciun fel de cost sau poti opta pentru unul dintre planurile platite, dupa cum urmeaza:

  • Revolut Premium – 29.99 RON pe luna
  • Revolut Metal – 54.99 RON pe luna

Bineinteles ca pachetele premium iti ofera cateva avantaje, precum limite mai mari la retragerile fara comision de la bancomate, cashback la platile cu cardul, asigurari de sanatate sau asigurare pentru bagaje si zboruri intarziate.

Daca soliciti unul dintre cardurile premium atunci livrarea acestuia va fi absolut gratuita, in timp ce pentru cardul standard va trebui sa platesti o taxa de livrare de 27.99 RON (pretul se poate schimba). Odata ce ai solicitat un astfel de card Revolut iti va fi deschis un cont bancar in Regatul Unit, precum si un cont de Euro cu IBAN gratuit.

Cum incepi sa utilizezi serviciul?

Dupa ce ti-ai creat contul Revolut va fi necesar sa efectuezi procesul de verificare a acestuia. In acest fel compania se asigura ca informatiile inregistrate la inscriere sunt corecte.

Pentru a-ti verifica contul va trebui sa trimiti o poza cu actul tau de identitate sau chiar cu permisul de conducere. Ulterior va trebui sa iti faci un selfie cu telefonul in cadrul aplicatiei, iar daca totul este in regula contul tau va fi verificat intr-un timp foarte scurt.

Pentru a-ti alimenta cardul Revolut si a incepe sa-l folosesti evident ca va trebui sa il incarci cu bani utilizand un cont bancar pe care il detii deja. Incarcarea cu bani se face instantaneu.

De ce sa iti deschizi un cont Revolut?

Probabil ca te intrebi de ce ti-ai comanda un astfel de card Revolut in conditiile in care utilizezi deja un serviciu de online banking al unei banci din Romania? Iata in lista de mai jos principalele avantaje pe care ti le ofera acest serviciu:

  • Conversie in valuta la cele mai bune rate de schimb
  • Retrageri fara comision de la orice bancomat din lume
  • Plati efectuate in afara tarii fara comision
  • Posibilitatea de a conecta toate conturile bancare in aplicatie
  • Asigurari de calatorie in cazul cardurilor premium

Pe langa cele amintite anterior o optiune care se poate dovedi extrem de utila atunci cand folosesti Revolut este reprezentata de cardurile virtuale.

Direct din aplicatia ta Revolut poti solicita imediat un card virtual. De asemenea exista si posibilitatea unui card virtual disponibil pentru o singura tranzactie. Poti apela la aceasta optiune atunci cand doresti sa faci o plata online catre un magazin in care nu ai deplina incredere.

Pur si simplu creezi un card virtual si faci plata respectiva, iar ulterior cardul virtual va fi “distrus”. Nu iti vei afisa astfel detaliile cardului de baza, astfel ca nu ai de ce sa iti faci griji.

De asemenea prin intermediul aplicatiei Revolut poti sa iti controlezi foarte usor cardurile fizice. Poti schimba PIN-ul acestora in doar cateva secunde, iar in situatia nedorita de pierdere a unui card fizic il poti bloca instantaneu din aplicatie, astfel incat el sa nu mai poata fi utilizat.

Tot in aplicatia Revolut poti apela la serviciul de live chat in cazul in care intampini orice fel de problema. Acesta este disponibil la orice ora din zi si din noapte si reprezinta o metoda eficienta de rezolvare in timp record a oricarei probleme intampinate.

Link-ul de plata reprezinta o alta optiune extrem de interesanta. Daca cineva trebuie sa iti plateasca o anumita suma de bani atunci tu poti crea un link de plata cu suma respectiva din aplicatia Revolut. Ulterior distribui link-ul creat persoanei respective, iar aceasta il acceseaza, completeaza datele bancare si face plata la fel ca la un magazin online.

De asemenea poti trimite si tu bani printr-un link de plata, atunci cand nu cunosti datele bancare ale beneficiarului. Creezi un astfel de link, beneficiarul il acceseaza si introduce datele sale bancare, iar ulterior serviciul Revolut realizeaza tranzactia.

In concluzie serviciul bancar online Revolut reprezinta o solutie extrem de interesanta si totodata utila in ziua de astazi. Poti transforma aplicatia Revolut intr-un portofel electronic, astfel incat sa ai toti banii in acelasi loc.

De asemenea Revolut te ajuta sa economisesti si sa iti gestionezi mai bine banii, iar in cazul in care iti place sa calatoresti atunci cu siguranta vei observa foarte usor avantajele pe care acest card ti le ofera in strainatate.

Tinand cont si de faptul ca procesul de inregistrare si de obtinere a unui card Revolut este extrem de simplu, iar prin intermediul aplicatiei ai control total si acces la nenumarate posibilitati este usor de inteles de ce Revolut devine din ce in ce mai popular.


Scrie un comentariu

trimite