Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Ce cumpără arădenii de sărbători? Unde găsiți cele mai bune prețuri pentru masa de Crăciun

În fiecare an așteptăm Sărbătorile cu nerăbdare, dar înainte de orice bucurie trebuie să trecem prin câteva săptămâni de pregătiri și cheltuieli nesfârșite. 
 

Ce cumpără arădenii de sărbători? Unde găsiți cele mai bune prețuri pentru masa de Crăciun
Comentează 1

Am aruncat o privire în piețele arădene pentru a ne face o idee despre prețurile celor mai căutate alimente în acestă perioadă.  

Dacă doriți să cumpărati carne de porc, în Piața Mihai Viteazul (Piața Mică) prețurile variază de la 12 lei pe kg pentru carne tocată, pană la 45 de lei pe kg pentru mușchiulețul de porc. Prețurile la alte preparate sunt: pulpă de porc începând de la 18 lei pe kg, ciolan afumat între 18 și 22 lei pe kg, tobă de la 22 de lei pe kg, bacon 23 de lei pe kg, suncă presată între 22 și 40 de lei pe kg depinde de sortiment, costiță de porc între 23 și 27 de lei pe kg, cotletul și ceafa de porc la 19 lei pe kg, mușchiul tigănesc de la 27 de lei pe kg, iar slănina fiartă sau crudă de la 23 la 27 de lei pe kg. 

În Piața Catedralei (Piața Mare) se găsesc alimente cu ceva mai ieftine. Prețurile variază de la toba cu șorici care se găseşte la preţul de 6.5 lei pe kg, la pulpa de porc care se vinde la 15.5 lei pe kg, ciolanul afumat între 10 și 13 lei pe kg, jambonul și șunca crudă 11 lei pe kg, costița și ceafa de porc 16.5 lei pe kg, cotletul 18.5, mușchiulețul de porc 24 de lei, spata 15.5, iar leberul la 13 lei pe kg. 
Vânzătorii spun că cele mai căutate cărnuri în această perioadă sunt mezelurile de porc și șunca. 

Cele mai bine vândute fructe sunt citricele și bananele. Prețul la clementine este de 4.5 lei pe kg, insă pentru cei mai nepretențioși, prețul la cele mai puțin arătoase, încep de la 4 lei pe kg. Bananele se vând la 5 lei pe kg, iar merele de la 3 lei pe kg. 

Legumele nu sunt la mare căutare în sezonul sărbătorilor, arădenii preferă carnea care este “cea mai bună legumă”, spun vânzătorii. 
Unii dintre ei susțin că lumea nu mai cumpără de la piaţă, fiind mai confortabil să își facă aprovizionările de la supermarket-uri. 

Târgul de Crăciun de anul acesta din Piața Avram Iancu vine cu oferte pentru cadouri, unde găsim brăduți luminați pentru decor, globuri de sticlă, îngerași sau căni reprezentative, acestea fiind cele mai căutate. Prețurile variază de la 5 lei pentru brăduţii în miniatură, la 15 lei pentru o cană. 
 

Galerie foto (5)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite