Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Ce au decis procurorii în cazul crimei de pe strada Abrud care a zguduit Aradul în a doua zi de Paști

Procurorii au decis în cele din urmă ce se întâmplă cu femeia care și-a ucis copilul de numai nouă ani în a doua zi de Paști. Dosarul a fost clasat, pentru că mama copilului nu avea discernământ în momentul comiterii faptei.

Ce au decis procurorii în cazul crimei de pe strada Abrud care a zguduit Aradul în a doua zi de Paști
Comentează 0

„Prin ordonanţa din data de 20 mai 2020 a procurorului şef secţie urmărire penală din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad s-a dispus clasarea cauzei privind săvârşirea infracţiunii de omor asupra unui membru de familie, prev. de art. 188 al. 1 C.p. rap. la art. 199 al. 1 C.p., fiind incidente prev. art. 16 al. 1 lit. d teza a II – a C.p.p.

În fapt, s-a reţinut că în data de 20.04.2020, pe fondul unei stări de depresie, folosind un cuţit de bucătărie, suspecta a secţionat artera carotidă a fiului minor în vârstă de 9 ani, leziune care i-a provocat decesul.

Conform raportului de expertiză medico legală psihiatrică a rezultat că la momentul comiterii faptei suspecta nu a avut capacitatea psihică de apreciere critică a conţinutului şi consecinţelor social negative ale faptei pentru care este cercetată şi faţă de care discernământul a fost abolit.

Pe cale de consecinţă suspecta nu poate fi trasă la răspundere penală fiind iresponsabilă; astfel încât s-a solicitat judecătorului de camera preliminară din cadrul Tribunalului Arad confirmarea internării medicale a suspectei – ca măsură de siguranţă”, susțin procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad.

Tragedia s-a produs, după cum vă informam, în a doua zi de Paști, în jurul orei 21, pe strada Abrud din Micălaca. Cel care a descoperit cadavrul a fost tatăl copilului, când s-a întors acasă de la Mândruloc.

 

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite