Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Ce aliment neobișnuit mănâncă cel mai în bătrân veteran de război din lume, un român de 111 ani

Cel mai bătrân român a împlinit, pe 28 mai, uluitoarea vârstă de 111 ani. Provine din Galicea, Vâlcea, și este recordmen la mai multe categorii, dintre care una mondială.

Ce aliment neobișnuit mănâncă cel mai în bătrân veteran de război din lume, un român de 111 ani
Comentează 0

Ilie Ciocan este totodată și cel mai în vârstă balcanic, dar și cel mai bătrân veteran de război din lume, și tot la nivel mondial se află în topul celor mai longevivi oameni de pe planetă, în viață, fiind pe locul 4, conform datelor Grupului de Cercetare în Gerontologie cu sediul în Los Angeles.

Nepotul, cel căruia i-a fost lăsată cu limbă de moarte de către tatăl său (fiul lui Ilie Ciocan) datoria de a avea grijă de veteran, Cătălin Ciocan a povestit că bătrânul suferă de Alzheimer, dar și alte secrete, bine păzite până acum, legate de incredibila longevitate a bunicului său.

Nu doar că a ajuns până la această vârstă reprezintă un miracol în sine, ci și faptul că și-a pierdut și dantura, și auzul, și vederea abia după 100 de ani. Și pentru că nu mai are dinți, mâncarea sa nu mai este atât de variată, scrie presa locală.

Cu toate acestea, rudele ne-au dezvăluit câteva dintre ingredientele care l-au ajutat și reprezintă o parte dintre secretele longevității sale incredibile, pe lângă mișcare: „Mănâncă și brânză. Îi place însă rulada vânătorească. I-o dăm și așa crudă, dar mai nou am văzut că o mănâncă tăiată feliuțe, prăjită. Mănâncă singur, în perioadele sale de liniște. Sora mea îi tot cumpără niște unt de cocos, fiindcă a aflat că este bun pentru creier. Îl unge pe pâine. Mănâncă și ou fiert singur, că prăjit trebuie să i-l dai ca la copiii mici. Mănâncă și lapte, dar nu dulce, ci chefir, sana, iaurt. În general, însă, mănâncă singur”.

De altfel, preferă și supele, și fructele zemoase, ori dulciurile moi, dar nu se dă îndărăt nici de la un țol (păhărel) de țuică din prună sau corcodușă, băut ocazional.   

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite
















Inchide