Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Ce alegi în 2018: salariat, PFA sau drepturi de autor?

Revoluţia fiscală a impus în acest an noi reguli de impozitare şi, aşadar, ridică întrebarea: ce formă de remunerare este mai avantajoasă? Vă prezentăm mai jos o serie de scenarii pentru salariaţi, persoane fizice autorizate (PFA) sau drepturi de autor.

Ce alegi în 2018: salariat, PFA sau drepturi de autor?
Comentează 0

Dacă ai de ales în acest an între a fi plătit precum salariat, persoană fizică autorizată (PFA), contract pe drepturi de autor sau prin mandat de director sau administrator, trebuie să iei în considerare ce schimbări aduce pentru aceste categorii „revoluţia fiscală”. Romanian Software, furnizor de soluţii software în domeniul resurselor umane, a realizat mai multe simulări care prezintă avantajele şi dezavantajele fiecărei forme de remunerare.

Diferenţele pot fi analizate pe platforma CalculatorVenituri.ro, un comparator gratuit între diverse forme de angajare şi colaborare, valabile pentru 2018 versus 2017. „Comparatorul de pe CalculatorVenituri sprijină managerii şi antreprenorii să ia rapid decizii juste în privinţa formelor de remunerare, aferente contractelor de angajare şi colaborare din acest an. În acelaşi timp, angajaţii pot verifica modul în care angajatorii le-au respectat drepturile negociate, în urma schimbărilor aduse de «Revoluţia Fiscală»”, a declarat Victor Dragomirescu, directorul general al Romanian Software.

Cine este mai avantajat

Potrivit companiei, prin comparaţie, în anul 2017, o PFA cu normă de venit avea cele mai mici costuri, în timp ce la polul opus, cu cele mai mari costuri, se afla o PFA care avea determinarea impozitului în sistem real. Mai mult, anul trecut, pentru veniturile obţinute din cedarea drepturilor de proprietate intelectuală, persoanele în cauză datorau taxe mai mici decât pentru PFA în sistem real, diferenţa dintre acestea fiind de 20,2% raportat la net.

Citeste mai mult pe adev.ro

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite